Det er offentligt kendt, at Hany Mukhtar snart er tabt for Brøndby IF. Nu kan B.T. Sport afsløre, hvor Brøndby IF-stjernen skal spille sin fodbold i fremtiden.

Der er tale om et opsigtsvækkende skifte, som Brøndby IF's tyske offensivstjerne kaster sig ud i. Det bliver nemlig efter al sandsynlighed den nystiftede men meget ambitiøse amerikanske klub, Nashville SC, som løber med Mukhtars underskrift.

Det fortæller flere kilder, herunder også amerikanske, til B.T. Sport.

Mukhtar skifter først til sin nye klub i vinterens transfervindue, da det amerikanske transfervindue lukkede tidligere i august. Klubskiftet skulle dog være klappet af af alle parter, og vil blive offentliggjort inden for nogle få dage. Hør mere om Mukhtars klubskifte i B.T. Sports podcast 'transfervinduet', som bliver udgivet i eftermidag.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Sportsligt vil det være et tab for Brøndby IF at miste den 24-årige tysker, men klubben bliver kompenseret med en pæn millionsum for salget af holdets stærke 10'er. Et sted mellem 20 millioner kroner og 23 millioner kroner skulle beløbet, som den kommende MLS-klub sender over Atlanten, være.

Mukhtar skal nu spille efterårssæsonen færdig i den gule trøje, inden han efter nytår støder til sin nye klub til et eventyr i amerikansk fodbold i en ganske speciel klub.

Nashville SC blev stiftet så sent som i 2016, og fra 2020 er det planen, at klubben skal spille i den bedste amerikanske fodboldrække, MLS. Klubben har store ambitioner og ejes af tre rige milliardær-familier, og ventes inden længe at rykke ind på et spritnyt stadion med plads til 27.000 tilskuere.

Hany Mukhtar, som har været et stort hit i Brøndby IF, bliver Nashville SC's største køb. Flere andre MLS-klubber har også været inde i billedet for at få fingrene i den offensive midtbanespiller.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Brøndby IF hentede Mukhtar til Danmark i sommeren 2016 som en af daværende træner Alexander Zornigers ønskespillere. I første omgang blev den tidligere tyske U/21-landsholdsspiller hentet på en lejeaftale, så det vakte stor jubel i Brøndby, da klubben efter et års tid kunne annoncere, at den teknisk stærke tysker var købt fri af Benfica på en fire-årig kontrakt.

Mukhtar var i 2018-sæsonen en af Superligaens absolut bedste spillere, da Brøndby IF var sekunder fra at sikre sig guldet. Siden er tyskeren sammen med holdet dykket noget i niveau, blandt andet på grund af skadesproblemer.

Sammen med de svingende præstationer er prisen på Mukhtar faldet, som har været helt oppe at kysse i omegnen 50 millioner kroner, hvorfor Brøndby IF nu må 'nøjes' med de lidt over 20 millioner kroner.

Mukhtar har længe været rygtet på vej væk fra Brøndby IF. Blandt andet har den belgiske mesterklub Genk været interesseret i foråret, men fra næste år står den efter al sandsynlighed på sydstats-fodbold i Nashville for tyskeren, som har spillet 117 kampe for Brøndby IF, hvor det er blevet til 26 mål.