Michael Santos er snart fortid i FC København. Måske for en stund – muligvis for altid.

For efter bare et år i den danske hovedstad skifter den lille angriber snart tilbage til det Spanien, hvor han kom fra. I weekenden tog han mod syd for at færdiggøre det skifte til Leganés, som B.T. kunne afsløre lørdag.

»Ja, det er der i hvert fald chance for, at han kommer til at gøre,« bekræfter Solbakken om det forventede skifte, som, han også kunne afsløre, ikke bliver permanent fra start.

»Det er leje med muligt salg, hvis det går igennem.«

Foto: Claus Fisker
Vis mere

Michael Santos når dermed i denne omgang ikke mere end et enkelt år i den hvide FC København-trøje. Uruguayeren blev hentet af Ståle Solbakken, da nordmanden mod slutningen af sidste års sommertransfervindue pludselig blev ramt af skader til Dame N'Doye og Jonas Wind i angrebet.

Det fik nordmanden til at kigge mod Michael Santos, som han allerede et år inden da havde forsøgt at lokke til klubben som et af de dyreste indkøb nogensinde. Der skulle gå et år, før Santos var klar til den tur mod nord, men det blev aldrig nogen stor succes.

Er han en spiller, I havde i overskud?

»Ja, på angrebssiden. Det handler lidt om et lønbudget. At han er tung der,« siger Solbakken.

Dermed slipper FC København-manageren altså af med en dyr løn, men først om et år kan han også hente lidt af det tabte ind på transfersiden, hvis Santos bliver en stor nok succes til, at Leganés vil købe ham permanent.

I så fald skal den spanske Segunda-klub ifølge B.T.s oplysninger sende i omegnen af 10 millioner danske kroner til FC København.