Rejsende på Nørreport Station fik sig mandag aften noget af en forskrækkelse.

For da et særindsat S-tog fragtede Brøndby-fans fra Svanemøllen på Østerbro til Brøndbyøster Station efter derbyet, spredte en sky af hvidt pulver fra en brandslukker sig pludselig fra det kørende tog.

Pulveret fra brandslukkeren blev skudt ud af vinduet, mens toget kørte gennem den ganske befolkede og travle station under jorden.

Det viser en video af optrinnet, der ifølge B.T.s oplysninger blev delt på en lukket Brøndby-fanprofil på sociale medier efter mandagens kamp. Her er det tydeligt at se, hvordan ventende passagerer og forbipasserende rammes af pulveret på Nørreport - se videoen herunder.

B.T. kunne allerede tirsdag fortælle om episoden, da vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Lasse Michelsen, bekræftede, at balladen på den korte togtur var endt i en politianmeldelse for vold.

Et vidne i toget havde ifølge politiet forsøgt at bryde ind og henvende sig til gerningsmændene, der stod med brandslukkeren, men i stedet eskalerede situationen og udviklede sig til et voldeligt overfald på personen.

B.T. har været i kontakt med DSBs presseafdeling, der fortæller, at der i alt blev åbnet to pulverslukkere i S-toget. Begge blev skudt ud af togets vinduer, mens det indsatte særtog kørte mellem Svanemøllen Station og Københavns Hovedbanegård, før turen gik mod vestegnen.

DSB bekræfter onsdag, at ordensmagten kom ombord, da toget stoppede ved Brøndbyøster Station efter tumulten i toget.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

DSB oplyser, at man selv har anmeldt hærværk til politiet, da en glasdør i toget er blevet ødelagt, ligesom der har været behov for oprydning efter episoden med pulverslukkerne - der dog i sig selv ikke har givet anledning til skader på toget.

Københavns Politi fortalte tirsdag til B.T. om episoden, hvor man endnu ikke havde fat i gerningsmændene.

»Sent i går aftes (mandag aften, red.) fik vi en anmeldelse om, at der var blevet affyret en pulverslukker ud af et S-tog. En person i toget påtalte det overfor dem, der affyrede den og begik hærværket med pulverslukkeren, og så blev han udsat for et overfald inde i toget.«

»Jeg kan ikke sige meget mere lige nu, for vi efterforsker forholdet, der er blevet anmeldt. Vi skal have klarlagt hændelsesforløbet nu, for vi var som politi ikke en del af episoden,« sagde vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Lasse Michelsen.

Episoden var en af få alvorlige sager i forbindelse med det københavnske derby, som ellers generelt forløb ganske roligt, da kun én person blev anholdt.

Opgøret mellem FCK og Brøndby endte 1-2 til gæsterne fra vestegnen - du kan læse B.T.s karakterer fra opgøret LIGE HER.