Han sagde 'farvel' til klubben i 2017. Og det 'på gensyn' han lovede blev så en realitet mandag aften.

For 20 minutter før transfervinduet lukkede, kom den aftale, mange FCK-fans har hungret efter og spurgt til.

Mathias 'Zanka' Jørgensen vender efter flere måneders spekulationer hjem til hovedstadsklubben på en lejeaftale.

Men har det så bare været spil for galleriet, når Ståle Solbakken de sidste mange uger har sagt, han ikke regnede med, forsvarsprofilen ville skifte til FCK denne sommer?

»Jeg har ikke løjet for nogen. Vi har holdt alle kort helt tæt ind til kroppen, og Fenerbahce havde en stærk tro på, at de kunne få solgt 'Zanka', og det vidste vi måske ville blive svært.«

Sådan lød det fra den norske manager, da han mandag aften talte med B.T i Transfervinduet, få minutter efter transferen blev officiel.

Her fortalte Ståle Solbakken, at de tænkte, det ville blive en udfordring for den tyrkiske klub på grund af hele corona-situationen, og de har i FCK set, hvordan det mislykkedes for tyrkerne at sende en anden spiller afsted.

Allerede tilbage i april fortalte Ståle Solbakken, at han bestemt ikke regnede med, at Mathias 'Zanka' Jørgensen ville tage turen til Danmark efter hans lejeaftale med Fortuna Düsseldorf udløb.

Mathias 'Zanka' Jørgensen er ny spiller i FCK-trøjen.
Mathias 'Zanka' Jørgensen er ny spiller i FCK-trøjen. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Og i første omgang vendte han da også tilbage til Fenerbahce, ligesom Ståle Solbakken de sidste mange uger har holdt fast i, at de mange fans ikke skulle gøre sig forhåbninger om at se den 30-årige midtstopper med løven på brystet i denne omgang. Men noget ændrede sig.

»Vi vidste, det ville ende med en lejeaftale. Jeg snakkede med 'Zanka' i fredags, hvor der var italienske og franske bejlere med en stærkere økonomi. Så måtte vi stille og roligt håbe på, at eftermiddagen i dag kom,« sagde Ståle Solbakken mandag aften med henvisning til, at hvis det gik i vasken, kunne FCK bruge transfervinduets sidste dag på at forsøge at handle.

»Jeg havde den første samtale med 'Zanka' klokken fem eller seks her til aften. Og så var det bare at tage det roligt, og se om Fenerbahce ville have lidt lommepenge. 'Zanka' var dybt motiveret for at kommer hertil,« fortalte Ståle Solbakken sent mandag aften. Faktisk omkring et kvarter i lukketid.

Adspurgt om FCK-taktikken de sidste uger har handlet om at prøve at snyde Fenerbahce lidt, faldt svaret dog rimelig prompte.

Mathias 'Zanka' Jørgensen har tidligere været i FCK to gange.
Mathias 'Zanka' Jørgensen har tidligere været i FCK to gange. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

»Nej, det har vi ikke. Fenerbahce har hele tiden håbet på et salg, og det vidste vi, næsten ville være umuligt, som markeredet er nu. Og så har Frederik Leth (teknisk direktør, red.), Daniel Rommedahl (Director of Football Operations and International Affairs, red.) og jeg arbejdet hårdt på at få et par spillere ud af systemet. Det er ikke lykkedes, og så begynder markedet at være meget svært,« forklarede Solbakken.

Det var de to backs - Bryan Oviedo og Guillermo Varela - der skulle have været på nye eventyr, men sådan endte det ikke. Og det begrænsede FCK yderligere.

»Vi har hele tiden holdt en lille dør på klem og haft kontakt med vores bestyrelsesformand - om vi kunne gå hårdt til angreb til sidst, hvis det var muligt,« sagde Ståle Solbakken der også afslørede, at aftalen med klub-helten først kom i hus sent på dagen.

»Hvis du havde spurgt mig klokken fire eller fem, måske endda klokken ses eller syv, tror jeg ikke, det var sket. Men de andre bejlere fandt måske noget andet, og så måtte Fenerbahce til sidst beslutte, om de ville have nogle kroner eller nul kroner,« fortalte Ståle Solbakken.

Lige nu løber aftalen med midterforsvareren i et år. Men om det bliver til mere end det, vil fremtiden vise. Intet er fast, understreger nordmanden.

»Det har vi ikke diskuteret. Det er helt umuligt at sige, for der kommer jo et EM. Og hvis 'Zanka' slår et par super pasninger der, og der kommer en corona-vaccine, kan alt ske,« sagde Ståle Solbakken.

Det er anden gang, Mathias 'Zanka' Jørgensen vender hjem til FCK. Første gang han forlod klubben var i 2012, hvorefter han spillede to sæsoner i hollandske PSV.

Herefter gik turen tilbage til København, inden han i 2017 skiftede til engelske Huddersfield.