Efter en ørkenvandring af en sommer begynder det at lysne for Peter Ankersen, som vil væk fra FC København.

FCK's landsholdsback står nemlig ved en italiensk skillevej, hvor han kan vælge mellem to bejlere fra Serie A.

Ifølge B.T. Sports oplysninger er der tale om Genoa og Parma, som er lune på Ankersen, hvilket man også kan læse i italienske medier.

Peter Ankersen har i de seneste fire år været en nøglespiller for de danske mestre, men han meldte ud inden sæsonens afslutning, at han nu vil prøve sig af i udlandet igen.

Peter Ankersen blev i sidste sæson igen aktuel på det danske landshold
Peter Ankersen blev i sidste sæson igen aktuel på det danske landshold Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Den bedste mulighed ligner nu en af de to Serie A-klubber, som begge har dansk islæt i truppen. Prisen skulle være to millioner euro (15 millioner kroner), ifølge B.T. Sports oplysninger.

Parma sikrede sig tidligere i transfervinduet Ankersens tidligere FCK-holdkammerat Andreas Cornelius, mens Genoa har købt landsholdskollega Lasse Schøne i Ajax Amsterdam.

Det var ventet, at der i dette transfervindue ville være rift om 28-årige Ankersen, som for alvor genfandt storformen på FCK's mesterhold i sidste sæson.

Der har dog været relativt stille omkring den jyske back på rygtebørsen det meste af sommeren, og han er altså her mindre end to uger inden transfervinduet smækker i fortsat officielt FCK-spiller.

Ankersen træner dog kun med førsteholdet og spiller ikke kampe. Således er han ikke blevet benyttet af Ståle Solbakken i den nye sæson, da FCK-træneren ikke har planlagt sæsonen efter at have Ankersen til rådighed.

I stedet har Solbakken købt Karlo Bartolec i FC Nordsjælland som en erstatning for den danske landsholdsback.

Derfor er det positivt for Ankersens, at hans navn er dukket op i de italienske fodboldmedier i de sendte dage. Her har man kunnet læse om interesse fra først Genoa og nu også Parma, to traditionsklubber, som dog hører til uden for den absolutte top i Støvlelandet.

Peter Ankersen kom til FCK i 2015 fra Red Bull Salzburg. Efter en sæson, hvor han var udlejet til FCK, købte hovedstadsholdet ham fri. Siden da har han on-off været en del af det danske landshold. I alt har Ankersen spillet 175 kampe for FCK.