En ydmyg hædersmand, der kom til AGF på det rette tidspunkt.

Sådan husker tidligere træner Poul Hansen nu afdøde Kurt Andersen, den tidligere storinvestor i klubben, der er død i en alder af 75 år.

»Han var jo en meget, meget høflig mand og også til dels reserveret. Og dermed blandede han sig ikke i ret meget i klubben,« siger Poul Hansen, der var træner i AGF fra 2002 til 2003, til B.T.

Det var tilbage i 2001, da AGF var i alvorlig økonomisk krise, at den indtil da ukendte Kurt Andersen dukkede op fra sit otium i Spanien og reddede klubben fra at gå konkurs. Og da Poul Hansen overtog rollen som cheftræner, skulle han et smut forbi Andersens hjem i Spanien til en snak om fodbold.

Kurt Andersen er død i en alder af 75.
Kurt Andersen er død i en alder af 75. Foto: Jeppe Michael Jensen
Vis mere

»Jeg var faktisk nede og besøge ham nogle dage for at tale fodbold med ham, da han boede i Spanien. Han var jo ikke rigtig fodboldmand, og han ville gerne vide noget mere og var meget nysgerrig omkring alle de ting. Han havde også nogle store planer for fremtiden.«

»Han havde nogle drømme, som også var en drivkraft hele vejen igennem. Han var en hædersmand,« lyder det fra Poul Hansen, der i dag er ekspertkommentator hos Nent.

Og en af de drømme var altså at eje en fodboldklub.

»Da jeg var dreng, lovede jeg mig selv, at hvis det nogensinde blev økonomisk muligt, så ville jeg opfylde min drøm om at eje en fodboldklub,« sagde den dengang 56-årige Kurt Andersen ifølge Ritzau, da han blev AGF-klubejer.

AGFs tidligere ejer Kurt Andersen i samtale med Frank Hestkjær og Poul Hansen
AGFs tidligere ejer Kurt Andersen i samtale med Frank Hestkjær og Poul Hansen Foto: Brian Rasmussen
Vis mere

Men på trods af store drømme og penge, der gjorde ham i stand til at investere stort i projektet i AGF, så var Kurt Andersen også kendt som en lidt pressesky mand, der ikke banede sig vej frem med store armbevægelser.

Det er også sådan, Poul Hansen husker den tidligere ejer.

»Hvis man tænker på det, han boede i, og det, han kom fra og havde oplevet, så var han jo på ingen måde en med store armbevægelser. Han var jo heller ikke voldsomt meget i pressen, så han levede på den måde et stille liv.«

»Hvis du var sammen med ham, ude at spise for eksempel, var han jo en relativt ydmyg mand på den gode måde. Det var ikke sådan ‘nu kommer jeg’,« lyder det fra Poul Hansen.

Kurt Andersen var involveret i AGF frem til 2007, hvor han igen solgte alle sine 51 procent af aktierne. Og i løbet af sin lange periode for bordenden kom den aarhusianske klub til at betyde meget for ham, og 'Onkel Kurt', som han blev kaldt, var meget synlig som klubejer.

»Det endte jo med, han var der til stort set alle kampe og valgte at indlogere sig på hoteller rundt omkring og fulgte meget mere med, end jeg tror, han selv havde regnet med i starten,« husker Poul Hansen.

Kort efter sit exit fra AGF involverede Kurt Andersen sig i stedet i en anden dansk fodboldklub, FC Vestsjælland, men det gik mindre godt.

Efter nogle succesrige år og oprykning til Superligaen gik klubben konkurs i 2015.