Den tidligere storinvestor i AGF Kurt Andersen er død.

Det skriver fodboldklubben på sin hjemmeside.

'Der er mange, der i tidens løb er blevet omtalt som 'AGF's redningsmand'. Kurt er en af dem, der for alvor levede op til navnet, og det er først og fremmest hans fortjeneste, at klubbens seneste historie ikke også skal beskrives ved ordet 'konkurs',' skriver Erik Meineche Schmidt, nuværende hovedformand for AGF af 1880 og bestyrelsesmedlem af AGF A/S, her.

Kurt Andersen, der havde opbygget sin formue i bankverdenen, boede sin sidste tid i London.

Som forholdsvist ukendt i den dansk offentlighed han købte sig ind i AGF i 2001, da klubben var i økonomiske vanskeligheder.

»Da jeg var dreng, lovede jeg mig selv, at hvis det nogensinde blev økonomisk muligt, så ville jeg opfylde min drøm om at eje en fodboldklub,« sagde den dengang 56-årige Kurt Andersen ifølge Ritzau, da han blev AGF-klubejer.

Han var involveret i klubben frem til 2007, hvor han igen solgte alle sine 51 procent af aktierne, der havde givet ham den ubetinget sidste ord i klubben.

Endda med overskud - selv om det ikke blev til meget sportslig succes og endda en nedrykning fra Superligaen igennem perioden.

Kurt Andersen i samtale med cheftræner Ove Pedersen, der både var træner i AGF og FC Vestsjælland under bankmandens ledelse.
Kurt Andersen i samtale med cheftræner Ove Pedersen, der både var træner i AGF og FC Vestsjælland under bankmandens ledelse. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

'Til gengæld havde han gennem hele perioden været den solide økonomiske ankermand, han fra starten havde givet tilsagn om,' skriver Erik Meineche Schmidt.

I mellemtiden var han trods status som udlandsdansker med bopæl i Spanien ofte til stede til AGFs kampe, og 'Onkel Kurt' var en meget synlig aktionær i Aarhus.

'De mange besøg betød, at de af os, der var tæt på ham, også lærte ham og familien at kende fra den private side,' som Erik Meineche Schmidt skriver på AGFs hjemmeside:

'Her oplevede vi en vidende og engageret verdensmand, der var karakteriseret ved troværdighed, selvironi og varme på en måde, der har gjort et uforglemmeligt indtryk på os.'

Kort efter sit exit fra AGF involverede Kurt Andersen sig i stedet i en anden dansk fodboldklub, FC Vestsjælland, men det gik mindre godt. Efter nogle succesrige år og oprykning til Superligaen gik klubben konkurs i 2015.

Kurt Andersen blev 75 år.