Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Løb den næste Christian Eriksen, Kasper Dolberg eller Jesper Grønkjær rundt i Parken i fredags?

Det er ikke utænkeligt med tanke på, at Ajax Amsterdam var repræsenteret på tribunen til superligakampen mellem FC København og Lyngby BK i form af chefscout Henk Veldmate.

I den kamp var der særligt en brandvarm ung dansk, som stjal showet, nemlig FCK's angrebskomet Jonas Wind. Han scorede begge mål i FCK's 2-0-sejr, og har nok fået en del plusser i bogen hos hollænderen på den konto.

Det kan man høre mere om i B.T. Sports podcast 'Transfervinduet', hvor panelet også spekulerer i, hvem der ellers kunen være et interessant emne for en klub af Ajax Amsterdams størrelse. Hør udsendelsen nederst i artiklen.

Henk Veldmate, chefscout hos Ajax, og Ajax' danske scout, John Steen Olsen, i Parken i fredags.
Henk Veldmate, chefscout hos Ajax, og Ajax' danske scout, John Steen Olsen, i Parken i fredags. Foto: Anders Kjærbye
Vis mere

Det kunne eksempelvis være Lyngby Boldklubs hotte forsvarer, Frederik Winther, som trods nederlaget gjorde en fin figur for oprykkerne, når man tager hans blot 18 år i betragtning.

I 'Transfervinduet'-podcasten i sidste uge kunne man høre, at netop Winther er et emne i ikke bare Ajax Amsterdam, men også hos Ajax' hollandske rivaler PSV Eindhoven.

Den danske Ajax-scout, John Steen Olsen, var også på plads i Parken i fredags ved Henk Veldmates side, som man kan se på billedet herover. Makkerparret var aftenen forinden at finde på Brøndby Stadion, da de blå-gule tabte 4-2 til Braga i Europa Legaue-kvalifikationen.

Her er det umiddelbart mest realistisk at forestille sig, at det er Brøndby IF's kantkomet Jesper Lindstrøm, som har den største interesse for Ajax Amsterdam.

Frederik Winther og Jonas Wind i aktion i Parken i fredags, hvor Ajax-ledelsen var repræsenteret på tribunen.
Frederik Winther og Jonas Wind i aktion i Parken i fredags, hvor Ajax-ledelsen var repræsenteret på tribunen. Foto: Anders Kjærbye
Vis mere

De hollandske mestre er ikke bange for at handle talenter på det danske marked. Igennem en årrække har John Steen Olsen spottet en række danske talenter, som Ajax Amsterdam har købt og formet.

Foruden de tre nævnte navne i indledningen af artiklen, så har store danske profiler som Nicolai Boilesen, Lucas Andersen og Viktor Fischer været gennem Ajax-skolen efter at være blevet spottet af John Steen Olsen.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra John Steen Olsen, men er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

'Transfervinduet' er B.T.s ugentlige fodboldpodcast, som dyrker de reelle transferer, transferrygterne og ikke mindst al transfer-sladderen. Fokus er på Superligaen og danskerne i udlandet, og der afsløres masser af detaljer fra de store transferer.

 

Andre læser også