Han er kun 15 år gammel og har lige debuteret for AaBs Superliga-hold i en reservekamp, der grundet landsholdspause var spækket med Superliga-profiler.

Og da han torsdag tog på Hornevej for at træne med sit hold klokken otte, inden han skulle videre i skole i 9. klasse på Sønderbroskolen, stod der i stedet en gråhåret spanier og en Superliga-træning på skemaet.

Men faktisk kunne Anders Noshe stadig rende rundt med kammeraterne fra Gug, frem for at kalde på bolden fra Thelander og Fossum. Det unge AaB-talent blev nemlig ikke udvalgt i første omgang.

Men som spidskompetencen på banen har han i raketfart overhalet flere af sine jævnaldrende og fremstår – senest med debut og en forrygende scoring på U16-landsholdet – som AaBs største talent i ungdomsrækkerne:

Anders Noshe er årgang 2006, men træner allerede nu med Superliga-truppen. Foto: aabsport.dk
Anders Noshe er årgang 2006, men træner allerede nu med Superliga-truppen. Foto: aabsport.dk
Vis mere

»Det er gået meget stærkt for mig. Jeg kender nogle, der er gået lidt i stå eller har fået skader. For mig har det bare gået den rigtige retning, siden jeg skiftede fra Gug,« siger hovedpersonen selv, der af AaBs akademichef sammenlignes med en ganske særlig spiller.

Og for lige at runde landsholdsstjernen fra Østervrå, den tidligere AaB’er Joachim Mæhle, er der flere fællestræk, der får AaB-fans til at slikke sig om munden.

Modsat Mæhle dog, så har Anders Noshe bevæget sig fremad på banen – hvor Mæhle nu er blevet wingback, er Anders Noshe nu kant.

Men chancen for, at han på sigt kan overtage for Mæhle i nationaldragten er nu ikke helt død:

Anders Noshe er allerede nu blandt de fem hurtigste spillere i Superliga-truppen. Foto: aabsport.dk
Anders Noshe er allerede nu blandt de fem hurtigste spillere i Superliga-truppen. Foto: aabsport.dk
Vis mere

»Fra jeg kom ind i AaB (som U13, red.) til U15, har jeg spillet back. Fra U17 har det været mest som kant, og jeg kunne bedst forestille mig at slå igennem som højrekant,« siger Anders Noshe og peger på en anden international stjerne, han kan sammenlignes med:

»Jeg er sådan lidt en Alphonso Davies-type med hans fremadrettethed. Han er selvfølgelig back, men som kanter… det ved jeg sgu ikke lige. Jeg sammenligner mig ikke sådan rigtig med de helt store. Men en fremadrettet spiller, som gerne vil bruge sin fart og ikke er passiv,« lyder det fra Godstoget fra Gug om den canadiske Bayern München-spiller.

I øjeblikket er der ekstrem kamp om talenterne, fordi de største klubber plukker dem, før de første pubertære hår viser sig på brystet. I FCK render Superligaens mest ventede talent, svenske Roony Bardghji, rundt.

Han er netop fyldt 16, og dermed må han spille Superliga officielt. Derfor sagde FCK nej til, at han måtte rejse med landsholdet i november.

AaB's træner Marti Cifuentes var selv tilstede, da to forstærkede reservemandskaber fra AaB og Randers tørnede sammen i landsholdspausen. Han ser store perspektiver i 15-årige Anders Noshe.
AaB's træner Marti Cifuentes var selv tilstede, da to forstærkede reservemandskaber fra AaB og Randers tørnede sammen i landsholdspausen. Han ser store perspektiver i 15-årige Anders Noshe. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Anders Noshe er fra 2006 og dermed endnu ikke spilleberettiget blandt ‘de voksne’, men træner altså med Superliga-holdet og har nu fået sine første minutter blandt dem:

»Normalt sidder man jo på stadion og ser de spillere spille. Det var sindssygt fedt. Når man så kalder på bolden og får den, så bliver man lidt nervøs. Så man er sindssygt spændt på første gang, man får bolden,« siger Anders Noshe.

På få år er han gået fra hygge til elite, og han kan stadig huske første træning i AaB:

»Det var kæmpestort for mig, at de alle sammen stod i samme træningstøj og jeg tænkte: ‘Okay, det er lige et step over normalt.’ Siden har jeg dog ikke rigtig kigget mig tilbage,« siger Anders Noshe om det arbejde, der har bragt den ekstremt hurtige spiller ind omkring Superliga-holdet.

For at sætte det lidt i perspektiv, så render de 15-årige stænger på Anders Noshe fra de fleste – i Superliga-truppen. Her er han allerede blandt de fem hurtigste, og han har løbet tredjehurtigste tid nogensinde i AaBs talentafdeling på 30-meterdistancen.

Joakim Mæhle har med samme ekspresfart som på banen taget landsholdet med storm.
Joakim Mæhle har med samme ekspresfart som på banen taget landsholdet med storm. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Der skulle dog et andet udstillingsvindue til, før AaB slog kløerne i partnerklubben Gugs spiller. Der var mange andre, der blev håndplukket til hele Nordjyllands U13-hold – og her var Anders Noshe ikke god nok.

Men nogle måneder senere rendte storebror AaB ind i de blårøde fra Aalborg-forstaden i en pokalkamp. »Specielt hans fart overstrålede alle i den kamp,« siger Anders Damgaard igen om Noshes særlige spidskompetence.

Pokalkampen for Gug overbeviste AaB – og siden har han taget overhalingsbanen.

»Det bekræfter blot, at nogle kommer lidt senere end andre. Både fysisk og mentalt, og at det er muligt at komme ind på akademiet, selvom man ikke bliver valgt i første omgang,« fortæller AaB-akademichefen.

Andre læser også