Brøndby sælger den svenske midtbaneprofil Simon Tibbling til FC Emmen i Holland.

Det oplyser klubben mandag aften på sin hjemmeside.

»Vi takker Simon for hans indsats i Brøndby IF, hans altid positive humør og ikke mindst evnerne som fodboldspiller. Seneste periode er det imidlertid blevet til mindre spilletid en forventet, og vi er enige med Simon i, at timingen for en transfer kunne være rigtig denne sommer,« siger Carsten V. Jensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Der er ingen tvivl om, at Simon vil blive savnet af mange i Brøndby IF, og vi sender ham videre i karrieren med de bedste ønsker for hans fremtid.«

Simon Tibbling var en stor profil under den tidligere træner Alexander Zorniger, men han har haft anderledes svært ved at spille sig på holdet under træner Niels Frederiksen i denne sæson.

Allerede i slutningen af juni kunne B.T. Sports fodboldpodcast om klubskifter og transfers, Transfervinduet, erfare, at der blev arbejdet på at finde en ny klub til midtbanemanden.

Her kunne panelet ligeledes fortælle, at der faktisk allerede sidste sommer var bud efter Tibbling. En handel, der dog gik i vasken på den sidste transferdag.

Men nu har den 25-årige svensker, der havde to år tilbage af sin kontrakt, altså fundet sig en ny klub.

Brøndby hentede også Tibbling i Holland i 2017, da han spillede for Groningen.

Nu går turen så til FC Emmen, der sluttede som nummer 12 i den forkortede sæson i Æresdivisionen i det forgangne forår. Og det er et skifte, hovedpersonen selv glæder sig over.

Det bliver nemlig til et gensyn med blandt andre Dick Lukkien, der også var svenskerens træner i Groningen.

»Jeg ser tilbage på min tid i Holland med stor glæde. Det bliver et gensyn med mange gamle bekendtskaber i FC Emmen, og det kan jeg godt lide. Hvis du allerede kender træneren og en række spillere, så er det altid nemmere hurtigt at føle dig hjemme i en ny klub,« siger Simon Tibbling til sin nye klubs hjemmeside.

Tibbling nåede at spille 109 kampe og score 10 mål i Brøndby-trøjen.

Han har skrevet under på en toårig kontrakt med option på yderligere et år.