Søren Krogh bliver ny fodboldchef i AaB ved årsskiftet. Han skifter fra FC Nordsjælland, hvor han aktuelt er assistenttræner.

Det oplyser AaB i en pressemeddelelse.

»At hente Søren Krogh til AaB som fodboldchef betragter vi som et kæmpe scoop for vores klub, og vi har igennem længere tid tilstræbt at få præcis denne brik på plads,« siger AaBs administrerende direktør, Thomas Bælum, i pressemeddelelsen.

Søren Krogh er selv fra Lemvig og spillede i sin aktive karriere for Holstebro, Brøndby, Frem, FC Nordsjælland og BGA (Boldklubberne Glostrup Albertslund). Han stoppede sin karriere i 2011.

Alt i alt var 42-årige Søren Krogh i FC Nordsjælland i 12 år, hvor han efter spillerkarrieren var U19-træner og senere assistenttræner for Superliga-holdet.

»Helt grundlæggende er jeg igennem samtaler med forskellige folk i AaB, blevet bekræftet i det indtryk, jeg i forvejen havde af klubben, nemlig at AaB er en klub med en masse gode mennesker og ordentlige værdier,« siger Søren Krogh til AaBs hjemmeside og fortsætter:

»Jeg er ydmyg og taknemmelig for den tid, jeg har haft i FC Nordsjælland, og nu går jeg lige så ydmygt og dedikeret ind til et forhåbentligt langt og givende samarbejde med AaB med vellykkede resultater på flere parametre.«

Ansættelsen kan umiddelbart ikke ses som en direkte erstatning for Allan Gaarde, der i oktober blev fyret som sportsdirektør i AaB.

Klubben påpeger selv, at det i stedet er en erstatning for klublegende, Poul Erik Andreasen, der stoppede efter mere end 25 år i klubben tidligere på året.

Men titlen som fodboldchef, der i DBU-regi kaldes 'Head of Coaching', får Søren Krogh ansvarsområder inden for truppen og trænerstaben omkring Superliga-holdet samt AaBs talentarbejde.

Jobbet beskrives også som en nyoprettet stilling på FC Nordsjællands hjemmeside.

AaB leder stadig efter en ny sportschef til at overtage efter Allan Gaardes fyring.

De to hold skal mødes i deres sidste kamp i efteråret. Den spilles fredag klokken 19.00 i Aalborg, hvor Søren Krogh altså kan få lov til at hilse på sin kommende arbejdsgiver.