Krisen kradser i Superliga-klubben OB.

Således har cheftræner Jakob Michelsens tropper i sæsonens første fem kampe blot erobret et point i sæsonens første fem kampe. Dermed ligger de sidst, og så dårligt har fynboerne ikke klaret sig siden 1999.

»Det er en meget skuffende og skidt start vi har fået. Vi skal virkelig tage handsken op for at få vendt det her,« sagde OB's sportsdirektør, Jesper Hansen, til B.T.s udsendte fodboldreporter efter nederlaget på 2-3 i bundopgøret mod Hobro IK.

I samtalen fortalte han, hvordan OB har tænkt sig at vende skuden.

»Vi har i sommer sagt farvel til André Rømer og goddag til såvel Janus Drachmann som Alexander Ludwig. Lige nu er planen, at vi skal se om vi inden sommerens transfervindue lukker ved månedens udgang kan finde yderligere to eller tre spillere,« sagde Jesper Hansen.

Hvilke positioner man i OB håber at forstærke sig på, ønskede Jesper Hansen ikke at røbe, men meldingen bekom cheftræner Jakob Michelsen vel.

OBs cheftræner Jakob Michelsen var langt fra tilfreds efter nederlaget på 2-3 mod Hobro IK.
OBs cheftræner Jakob Michelsen var langt fra tilfreds efter nederlaget på 2-3 mod Hobro IK. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

»Det er indiskutabelt, at vi med fordel kan forstærke truppen,« sagde Jakob Michelsen og tilføjede:

»Lige nu er det opad bakke for os. Vi sluttede sidste sæson af med tre nederlag, og har i de første fem kampe i denne sæson stadig første sejr tilgode. Derfor ligger vi sidst, og det må vi forholde os til.«

På spørgsmålet om hvorvidt de svigtende resultater ryster Jakob Michelsen, var svaret benægtende.

»Det er fodbold, og det er ikke synd for mig. Vi skal op på hesten igen. Jeg synes, drengene i første halvleg kom ud med det rigtige udtryk og vi bør ret beset komme foran på en af de to målchancer, vi tilspiller os. Men man skal score i sine gode perioder og det er i modgang man skal vi sit sande jeg. Nu skal vi rejse os, og det er der ikke andre end os selv, der kan gøre,« sagde Jakob Michelsen.

I nederlagets stund roste han sit hold.

»Vi er bagud 0-3 ved pausen. Når det er tilfældet, skal man levere et ekstraordinært godt comeback, og det var vi lige ved at hive ud af hatten. Et eller andet sted må man sige, at det trods alt viser mental styrke, lige så vel som man kan sige, at det er mentalt skidt, at vi kollapser mentalt de 10 minutter i første halvleg, hvor Hobro scorer sine mål mod os,« sagde Jakob Michelsen.

Hobro IF's Djiby Fall (nummer 99) i kamp med OB's Kenneth Emil Petersen (nummer 2) under lørdagens Superliga-kamp mellem Hobro IK og OB på DS Arena i Hobro.
Hobro IF's Djiby Fall (nummer 99) i kamp med OB's Kenneth Emil Petersen (nummer 2) under lørdagens Superliga-kamp mellem Hobro IK og OB på DS Arena i Hobro. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

OB-stopperen Kenneth Emil Petersen havde i nederlagets stund svært ved at finde noget positivt i situationen.

»Det er klart, at vi i øjeblikket er hårdt ramt på selvtilliden. Det er der ingen grund til at lægge skjul på. Vi kæmper med konceptet og med at få det hele til at stemme,« sagde Kenneth Emil Pedersen, der forklarede OB's nedtur med, at der i truppen er mange spillere, der har været vant til at spille på en anden måde end det, der praktiseres under Jakob Michelsens ledelse.

»Det har været sværere end man lige skulle tro. Men vi kæmper videre. Nu må vi hjem og analysere præstationen. Mod Hobro taber vi alt for mange én mod én-situationer. Og når vi samtidig ikke kan score på de store chancer, vi tilspiller os, er det altså svært at vinde fodboldkampe,« sagde Kenneth Emil Petersen med et ansigtsudtryk, der signalerede frustation.