En sejr i 12 kampe og senest et nederlag på 0-6 til Silkeborg. Det er de facts, der står tilbage i OB efter det historiske nederlag mandag aften.

Men træner Jakob Michelsen skal ikke frygte en fyreseddel i de kommende timer eller dage, slår OBs sportschef, Michael Hemmingsen, fast over for TV3 Sport.

Således blev han spurgt, om der fortsat er fuld opbakning til Jakob Michelsen, og om han også er træner på torsdag til kampen mod Sønderjyske, og begge gange svarede Hemmingsen:

»Ja.«

Hemmingsen forklarer, at Michelsen også er træner torsdag mod Sønderjyske.
Hemmingsen forklarer, at Michelsen også er træner torsdag mod Sønderjyske. Foto: Claus Fisker
Vis mere

OB-chefen har is i maven trods det sviende nederlag.

»Der er en masse følelser i det lige nu. Vi troede faktisk og håbede på - og arbejdede hårdt på - at vi ville levere et andet resultat, men sådan er det nogle gange i fodbold. Der er det hårdt. Resultatet er også hårdt i dag, men vi må sørge for hurtigt at komme videre,« forklarer Hemmingsen og tilføjer:

»Det eneste, vi kan gøre, er at arbejde hårdt hen mod torsdagens kamp mod Sønderjyske. Så det har vi tænkt os.«

»Jeg er ikke bekymret. Jeg ved godt, hvor vi er, og hvordan det hele ser ud. Isoleret set er det en præstation, vi ikke er glade for, og vi vil gerne videre lynhurtigt. Men vi ved godt, de her dage kommer,« siger Hemmingsen og fortæller, at spørgsmålene om den rette træner længe har været der.

Michelsen kan godt mærke presset, men tror på, at han er den rette for OB.
Michelsen kan godt mærke presset, men tror på, at han er den rette for OB. Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Det er vi blevet spurgt om hele tiden, og det er vi også blevet spurgt om inden denne her kamp. Det ændrer sig ikke hos os i OB. Vi arbejder alle sammen stenhårdt på at komme videre i forhold til at vinde på torsdag, og det er det, vi har i vores hoveder.«

Jakob Michelsen tog efter kampen det fulde ansvar for nederlaget.

»Jeg tager altid ansvaret, og det gør jeg også her.  Vi lægger os fladt ned og skal ikke til at pege fingre ad alle mulige andre. Den er 100 procent på mig,« siger han til TV3 Sport.

»Vi kommer egentlig ok i gang, men så scorer de til 2-0, og så går vi til pause med den. Vi bliver så lidt ramt af 3-0 i starten af anden halvleg, og så går det jo sådan, som det går.«

»Jeg kan komme med 1.000 forklaringer, men det hjælper ikke noget. Vi lægger os fladt ned og tager alle de tæsk, vi skal. Pilen peger på mig, og jeg tager det fulde ansvar. Det her er suverænt den værste kamp, vi har spillet i min tid, og så må jeg få alle de tæsk, den giver,« lyder det fra Michelsen, der mener, at han stadig er den rette mand til at stå i spidsen for det fynske mandskab.

»Selvfølgelig er jeg det. Vi er sammen om det her, og jeg tager det fulde ansvar. I må gerne kritisere mig. Jeg kommer gladeligt på arbejde hver eneste dag og har en tyrkertro på, at jeg kan få det her vendt, og så skal vi huske på, at vi stadig ligger nummer et i gruppen. Og til trods for at vi gjorde vores til at smadre vores målscore i dag, har vi et halvt point på målscoren, så isoleret set var det en meget, meget skidt indsats, og isoleret set kan I give os alle de tæsk, I kan komme til. To gode indsatser blev desværre fulgt op af en rigtig, rigtig dårlig kamp i dag, og vi tager alle de tæsk, det kan give.«

Michelsen er dog godt klar over, at sådan et nederlag og en dårlig stime sætter tanker i gang.

»Jeg er OB-træner, indtil jeg ikke er det længere. Jeg er jo heller ikke naiv, og når du stiller mig 39 spørgsmål, om jeg er fyringstruet, må jeg jo svare på det. Jeg tager gladeligt på arbejde og tror på, at vi har et spændende projekt, og jeg tror på, at det vender allerede på torsdag. Vi spillede en fornuftig kamp i Aarhus og en rigtig god kamp mod Esbjerg, men i dag var det ikke ret godt, mildets talt. Pinligt. Og nu må vi parkere denne kamp. Sådan er det i fodbold indimellem, og det var trods alt kun tre point, vi spillede om,« siger han og gentager om sin situation:

»Jeg er ikke naiv, som jeg siger, og i øvrigt er det ikke mit job at vurdere, om jeg er fyringstruet. Jeg føler mig ikke fyringstruet. Jeg var heller ikke på vej til Barcelona, da vi klarede det fantastisk. Det drejer sig om at tage en kamp af gangen. Om jeg har et job eller ikke har et job, det er der andre, der må vurdere. Nu kommer der rigtig mange, der vil fortælle os om, hvor dårlig jeg er til mit job, og det tager jeg imod. Jeg tror på mig selv, og jeg tager gladeligt på arbejde.«