Kasper Dolberg skal de kommende år brillere under den sydfranske sol.

Men på samme tid er et af dansk fodbolds mest interessante navne havnet en smule i skyggen. Hans nye klub, OGC Nice, er trods spændende udsigter langtfra en af de europæiske giganter, der for et par år siden tørstede efter midtjyden, som var han en Pastis på den sydfranske strandpromenade.

For to-tre år siden var Kasper Dolberg en af de mest eftertragtede unge angribere i europæisk fodbold.

Dolberg sparkede Ajax Amsterdam i Europa League-finalen mod Manchester United og scorede mål på samlebånd i den hollandske liga.

(Photo by Olaf KRAAK / ANP / AFP) / Netherlands OUT
(Photo by Olaf KRAAK / ANP / AFP) / Netherlands OUT Foto: OLAF KRAAK
Vis mere

Det fik kæmpeklubber som Manchester City, Liverpool, Juventus og mange andre til at sværme om den dengang bare 19-årige dansker.

»Vi holder et meget tæt øje med ham, og når tiden er rigtig, tager vi en beslutning om, hvorvidt vi skal agere på det,« sagde Manchester Citys talentspejder, Sebastian Arnesen, eksempelvis til B.T. i november 2016.

AS Monaco, der dengang var i Champions League-semifinalen, bød endda 375 millioner kroner for at gøre Dolberg til afløser for gigatalentet Kylian Mbappé, der skulle til Paris Saint-Germain. Men hverken Ajax eller Dolberg takkede ja til buddet.

I 2017 var Dolberg en af Ajax' absolut største stjerner. Nu forlader han den hollandske storklub som reserve. Efter to sæsoner med for mange skader og for få mål mistede sportsdirektør Marc Overmars tålmodigheden. Derfor sælges Dolberg, der i dag er 21 år, nu for 225 millioner kroner mindre, end hvad AS Monaco bød for to år siden.

Nice betaler nu Ajax 150 millioner kroner for Kasper Dolberg. For to år siden var han på vej til at blive Danmarks dyreste fodboldspiller nogensinde.

Nu bliver han – i selskab med Thomas Delaney – i stedet den tredjedyreste. Efter midterforsvarerne Joachim Andersen og Jannik Vestergaard.

Tingene er i to år gået tilbage for manden, der både ligner den nuværende og kommende 9'er på det danske landshold.

Nu varsler skiftet til Nice og fransk fodbold forhåbentlig ny luft og en ny optur for den forsigtige midtjyde, der skal bevise, at folk som hans tidligere træner Peter Bosz tager fejl, når de langer ud efter ham – og har ret, når de stadig tror på ham.

(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Som alle andre troede jeg, at han ville være meget længere nu, hvor hans succesfulde debutsæson ligger to år tilbage. Selvfølgelig kan jeg også se, at det ikke fungerer, og at han ligger meget på jorden. Det virker, som om hans balance og hans koordination er forkert, og at det er noget fysisk. Det skal han virkelig gøre noget ved, for du kan ikke ligge så meget på jorden. Men jeg tror bestemt på, at Kasper stadig kan opfylde sit potentiale,« siger Bosz, der nu er træner i tyske Bayer Leverkusen, til hollandske Voetbal International.

Kasper Dolbergs skifte til Nice er i øvrigt ikke bare godt nyt for den danske angriber. Dolbergs nye franske forbindelse sender også mellem 16 og 18 millioner i klubkassen i Silkeborg IF.

Superligaklubben, hvor Dolberg spillede frem til 2015, har en videresalgsklausul på 10 procent og snupper ovenikøbet 1,25 procent af den samlede købssum i de såkaldte solidaritetspenge.

Også Dolbergs barndomsklub, Serie 6-klubben GFG Voel, belønnes. De kan se frem til at inkassere 375.000 kroner på angriberens tur til Nice.