Kasper Dolberg kan blive Danmarks næste spiller i en af Europas allerstørste klubber.

Den midtjyske angrebskomet er netop nu et af kontinentets varmeste unge navne, og vanen tro tiltrækker den slags spillere interesse som et glas Nutella på et morgenbord.

Kasper Dolbergs præstationer og ikke mindst hans 11 scoringer for Ajax Amsterdam dette efterår, har katapulteret ham op på en hylde, hvor selv de største slikker sig om munden. En af dem er Pep Guardiolas Manchester City.

Manchester City er således at finde på Amsterdam ArenA, når den hollandske klub i aften møder græske Panathinaikos. Her kigger de engelske giganter på én spiller – Kasper Dolberg.

»Vi holder et meget tæt øje med ham, og når tiden er rigtig, tager vi en beslutning om, hvorvidt vi skal agere på det,« siger Manchester Citys talentspejder, Sebastian Arnesen, til BT.

Det er netop Arnesen – søn af danske Frank – der i aften syner Kasper Dolberg i Europa League. Men allerede på forhånd ser hans engelske arbejdsgiver et stort lys i den lyshårede angriber.

»Rent individuelt har han et kæmpestort potentiale. Han er høj, stærk, modig og hurtig. Han har et fremragende touch, kan spille med ryggen til målet og tager rigtige beslutninger. Og så kan han afslutte hvor som helst i feltet. Han er så speciel, og derfor er han selvfølgelig også på radaren,« siger Manchester City-spejderen.

Manchester City ser netop nu tiden an og venter på at se, hvorvidt den unge dansker kan opretholde sin form. Kan han det, kan der meget vel falde et bud på Kasper Dolberg, når den hollandske sæson er slut, og transfervinduet åbner til sommer.

»Ser man på markederne rundt omkring, er han med helt i toppen, og bliver han ved, er der en stor fremtid for ham i en kæmpe klub,« konstaterer Sebastian Arnesen.

Èn ubekendt er imidlertid, om Kasper Dolberg kan holde niveauet – en anden er Ajax Amsterdams vilje til at sælge. For den er ikke stor. Hollænderne ved, at de har en guldfugl mellem hænderne, og den får ikke umiddelbart lov til at flyve væk på træk uden kamp. Lige nu vil Ajax ikke lade Dolberg gå, men hvis prisen til sommer bliver høj nok, kan sportsdirektør Marc Overmars og den øvrige ledelse i den hollandske hovedstad muligvis komme på andre tanker. Kasper Dolberg er eksploderet ind på den internationale fodboldscene, efter han i juli måned debuterede på Ajax Amsterdams førstehold. Siden har den 19-årige dansker, der kom til Holland fra Silkeborg sidste sommer, spillet 21 kampe og scoret 11 mål for den hollandske storklub.

I weekenden scorede Kasper Dolberg sit første hattrick for Ajax. Endda på bare 18 minutter. Dolberg har dermed været mere produktiv i sine første måneder i Amsterdam, end ikoner som Zlatan Ibrahimovic, Luis Suarez og Marco van Basten var det, da de startede i rødt og hvidt.