FC København skal forsøge at komme tilbage på sporet efter et skuffende 0-1-nederlag til FC Midtjylland, når de onsdag aften gæster Nykøbing FC i Sydbank Pokalen.

Men forud for opgøret mod 1. divisionsklubben, er der én ting, der undrer adskillige FCK-fans. Hvor er Luther Singh?

Den 24-årige sydafrikanske landsholdsspiller er således ikke blandt de 20 spillere, der er udtaget til opgøret, og det har mange fans på de sociale medier svært ved at forstå.

Flere ser kampen som en oplagt mulighed for at få nyindkøbet i gang, efter han har siddet ude de seneste uger. B.T. har herunder samlet et udpluk af kommentarerne fra FC Københavns Facebook og Twitter:

  • 'Vil i være søde at give en status på Singh? Er han ikke i form til kamp, eller er det andre ting som gør, at han ikke engang er i kamptruppen?'
  • 'Sidste nyt uden noget om Singhs fravær?'
  • 'Ingen Singh…?? Wow.'
  • 'WTF, hvor er Singh??!!'
  • 'Vi skal have gang i Singh ?!! Hvorfor er han nu ikk med igen?'
  • 'Hvorfor i alverden er Singh ikke med? Hvad sker der!????'
  • 'Er Singh, ikke I kampform? eller hva?'

B.T. har været i kontakt med FC Københavns kommunikationsafdeling for at få svar på, hvorfor Luther Singh ikke er en del af bruttotruppen.

De henviser til, at journalister kan spørge cheftræner Jess Thorup efter kampen mod Nykøbing FC.

Singh har dog været en del af onsdagens træning og er ikke skadet.

FC Københavns nye kantspiller har fået en noget haltende start på sin tid i hovedstaden, hvor det blot er blevet til tre korte indhop, inden landskampspausen sendte Singh helt ud af truppen.

FC Københavns Luther Singh har langt fra fået en god start i sin nye klub.
FC Københavns Luther Singh har langt fra fået en god start i sin nye klub. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Han var således strandet i Sydafrika på grund af pasproblemer, der betød, at han ikke kunne rejse tilbage til København som planlagt. I stedet måtte han tilbringe næsten en uge længere i hjemlandet, inden han endelig kom på et fly.

»Forsinkelsen skyldes manglende blanke sider i hans pas til stempler, hvilket det sydafrikanske fodboldforbund blev gjort opmærksom på i begyndelsen af landskampsvinduet. For at Luther kunne rejse retur til Danmark, skulle der udstedes et nyt pas, og visum mv. skulle ligeledes overføres til det nye pas,« skrev FC København i sidste uge.

Forsinkelsen betød også, at nyindkøbet heller ikke deltog i klubbens Conference League-kamp mod Slovan Bratislava.

I den forbindelse udtrykte den danske klub også deres utilfredshed med det sydafrikanske fodboldforbund.

»Vi er skuffede over, at det sydafrikanske forbund i vores optik ikke har assisteret Luther i et stort nok omfang til at få ham tilbage til København inden for de FIFA-dikterede deadlines.«

24-årige Luther Singh har indtil videre fået tre korte indhop og har ikke været på banen i FCK-trøjen siden 29. august.

Pokalopgøret mellem Nykøbing FC og FC København spilles klokken 18.00.