Syv point.

Det er, hvad der skiller Superligaens nummer et og to efter søndagens topopgør, hvor FC Midtjylland beviste, at de i øjeblikket er ligaens med afstand bedste hold efter en stensikker 4-1-sejr over FC København.

Ulvene fra Herning dominerede faktisk braget på MCH Arena fra start til slut, mens Ståle Solbakkens løver kampen igennem var fuldstændig tandløse.

Faktisk burde gæsterne fra FCK allerede have været døde og begravet efter første halvleg, hvor midtjyderne i perioder væltede i chancer.

Fra starten af opgøret var det tydeligt, at Brian Priske havde kigget nøje på FCK's to backs, der på grund af en skade til Pierre Bengtsson betød, at Guillermo Varela var røget over på den venstre side, mens Karlo Bartolec fik pladsen på højre back.

Dén konstellation var guf for værternes hurtige og sultne ulve, der gang på gang udfordrede over siderne og skabte store problemer for gæsternes defensiv.

I første omgang holdt FCK dog stand, men efter 28 minutter gik den ikke længere.

Efter et hjørnespark kunne Erik Sviatchenko sparke bolden ind i en klump af spillere foran FCK-målet.

Det endte med at være som et spil på flippermaskinen, hvor Michael Santos til sidst fik reddet den på stregen, inden FCM's Sory Kaba bankede den ind via stolpen.

Tre minutter før pausefløjt var det så igen over kanterne, at Superligaens førerhold var giftige.

Denne gang var det Awer Mabil, der med et knaldhårdt indlæg kunne sende den ind i panden på en fri Evander, der sikkert headede den i nettet.

Ved anden halvlegs var de forsvarende danske mestre fortsat på hælene, og det var tydeligt, at ulvene lugtede blod.

Allerede i det 52. minut fik de så stillet lidt af sulten, da et frispark fra Evander røg over hovedet på det meste af det københavnske forsvar, så Sory Kaba nemt kunne stige til vejrs og gøre det til 3-0.

Det var generelt ikke meget, gæsterne havde at byde på. Solbakkens mandskab virkede både modløse og uden idéer i deres spil gennem det meste af opgøret.

Fire minutter efter scoringen til 3-0 fik FC København dog en lille smule oprejsning, da Michael Santos' forsøg på et chip mod mål blev clearet af Sviatchenko, inden bolden endte hos tilbagevendte Dame N'Doye, der nemt kunne sætte reduceringen i kassen.

Måske gav et løverne en lille smule håb på, at comebacket kunne ske, men den drøm blev lynhurtigt slukket.

Få minutter efter var det nemlig igen et hjørnespark, der gjorde det onde ved københavnerne. Denne gang var det midtjydernes kaptajn, Erik Sviatchenko, der hoppede højere end alle andre og headede bolden ind bag Karl-Johan Johnsson.

Herefter kom der lidt mere ro på opgøret, og selvom værterne havde flere gode muligheder, forblev stillingen 4-1.

Dermed tager FC Midtjylland et stort skridt i kampen om det danske mesterskab og kan nu gå på landsholdspause med et stort smil på læben.