Esbjerg har fundet sin nye cheftræner efter fyringen af John Lammers.

Det bliver Lars Olsen, som overtager holdet, og han har skrevet en kontrakt indtil 2022.

Sådan skriver klubben i en pressemeddelelse.

»Med Lars Olsen får vi en markant trænerkapacitet ind med mange års værdifuld erfaring fra både dansk og international fodbold, og vi er glade for at have lavet en længerevarende aftale med ham,« siger sportschef, Jimmi Nagel.

»Det viser fra begge sider en stor tro på projektet i EfB, og sammen med det nuværende trænerteam skal Lars være med til at udvikle det nuværende fundament yderligere.«

Lars Olsen, som pt. er landstræner for Færøerne, tiltræder med øjeblikkelig virkning. Derefter vil han efter aftale afslutte sin tid med Færøerne midt i november.

»Jeg glæder mig til at blive klubtræner igen og starte op i EfB, som jeg gennem flere gode snakke med Jimmi har fået et rigtig godt billede af som klub,« siger Lars Olsen.

»Den overordnede strategi om at bringe unge, talentfulde spillere fra EfB Akademi frem på førsteholdet er tiltalende, og fundamentet er allerede godt. På den korte bane handler det dog om at få hentet nogle point, så vi kan avancere i tabellen.«

Lars Olsen har været træner for Færøerne i otte år, men den tjans afslutter han altså den 11-19. november, hvor færingerne skal spille to EM-kvalifikationskampe.

Han tager over for Claus Nørgaard, der har været vikarierende cheftræner, siden John Lammers blev fyret i klubben midt i september.

I skrivende stund ligger Esbjerg på Superligaens næstsidste plads.

Efter 14 runder er det blevet til blot to sejre.