William Kvist har hurtigt mærket, hvordan det er at være frontfigur for en af Danmarks største fodboldklubber.

Som bestyrelsesmedlem i Parken og nu midlertidig sportslig leder var han med til at svinge kniven over Ståle Solbakken. Og han er manden, der er med til at finde den nye sportslige konstellation for FCK fremadrettet.

I sidste uge kom han i vælten i offentligheden på grund af et interview i kølvandet på Solbakkens fyring med TV3 Sport inden 1-2-nederlaget til AaB. Et interview, der medførte mange reaktioner. (Se interviewet øverst i artiklen)

Og senest er der blevet sat spørgsmålstegn ved hans dobbeltrolle i Spillerforeningen og FCK. Hos Spillerforeningen er han bestyrelsesmedlem, mens han også fungerer som konsulent for Spillerforeningen i forbindelse med landsholdsaftaler med DBU.

Alt imens er han bestyrelsesmedlem i Parken og midlertidig sportslig leder i FCK.

Foto: Olafur Steinar Gestsson
Vis mere

Hvad siger du selv til, at du har en rolle i Spillerforeningen, mens du også spiller en stor rolle i FCK?

»Det ændrer ikke så meget. Jeg har siddet i bestyrelsen i FC København i 18 måneder, mens jeg har bestredet det her. Spillerne er rigtig glade for den løsning. Vi har været opmærksomme på, hvis der på nogle måde kunne komme situationer eller emner, hvor jeg kunne være inhabil, så måtte jeg være det. Men det har vi ikke oplevet indtil nu. Vi ser ingen problemer i det.«

»Så længe det her (sportslig leder-tjansen i FCK, red.) er midlertidigt, så er det snart tilbage til, hvad det var før. Det er egentlig ikke noget nyt. Det ville være en anden sag, hvis jeg havde en fast rolle fremadrettet. Jeg har været i kontakt med spillerne omkring det, og de er fortrøstningsfulde.«

Har du hørt noget fra andre klubber, der måske ikke er helt tilfredse med din dobbeltrolle?

»Jeg har ikke hørt noget.«

Men fremadrettet ser du intet problem, fordi det hele tiden har været sådan?

»Ja, sådan har det været, siden jeg trådte ind i bestyrelsen i Parken. Og jeg er opmærksom på, at min integritet og det, vi laver, ikke skal have noget modstridende omkring sig. Nu har vi en landsholdssamling tilbage her i november, og mon ikke når landsholdet skal samles igen efterfølgende, så er det her ovre,« siger han om sin midlertidige rolle som sportslig leder.

Du har også været i vælten på grund af interviewet i sidste uge. Hvad synes om den reaktion, der kom efterfølgende?

»Jeg tog jo en kop kaffe med i dag til interviewet inden kampen til Stig Tøfting. Jeg sagde godt nok til ham, at han havde bedre af grøntsagsjuice, som han har drillet mig lidt med. Jeg er ikke på de sociale medier, hvor jeg hørte, det florerede rigtig meget. Jeg synes måske, det er lidt komisk, at jeg ikke må stå med en kop kaffe eller en kop te, som det nu var. Jeg håber på, at folk lytter lidt mere til, hvad jeg prøver at sige – frem for, at jeg står med en kop,« siger Kvist.

Den tidligere FCK-spiller åbnede interviewet med en kommentar, som mange opfattede som opfarende og negativ, da han skulle svare på spørgsmål omkring Solbakkens fyring.

»Har du ikke set kampe i 2020 eller hvad?« lød det.

»Det kan godt være, jeg ikke har den bedste humor. Det er jeg ked af, hvis det er kommet sådan hen over skærmen. Det var ikke min mening,« forklarer han.