'Jeg er så ked af det.'

Sådan indleder den tidligere danske fodboldspiller Thomas Kahlenberg et opslag på Instagram, hvor han taler ud om det, 'han har sat i gang', som han formulerer det.

'Jeg er så ked af alt det, jeg har “sat i gang”. Folk der er sat i karantæne osv. Jeg sender dem alle mange tanker, og håber ingen vil blive sygdomsramt,' skriver den tidligere Brøndby-spiller blandt andet i opslaget.

Torsdag kom det frem, at Kahlenberg efter et besøg i Amsterdam var blevet smittet med Coronavirus.

Det sendte blandt andet 13 personer fra Brøndbys administration i karantæne, fordi de havde været tæt på den tidligere midtbanespiller i forbindelse med søndagens kamp mellem Brøndby og Lyngby på Brøndby Stadion.

Blandt dem er forsvarsspilleren Joel Kabongo, assistenttræner Martin Retov og administrerende direktør Ole Palmå.

Siden er 77 fodboldfans også blevet sendt i karantæne.

I opslaget skriver Kahlenberg videre, at ingen af hans nærmeste indtil videre har fået sygdomssymptomer. Han fortæller desuden, at symptomerne kom mandag aften, hvorefter han tog kontakt til sin læge tirsdag morgen.

'Onsdag sen eftermiddag fik vi besked om, at Corona-testen desværre var positiv. Siden har jeg opholdt mig isoleret og myndighederne tog over for at kontakte alle, som de vurderede var i risiko for smitte,' skriver han og fortsætter:

'Min familie og jeg er mødt med så meget venlighed og så mange søde hilsener. Det er vi meget taknemlig for. Tak!'

Også tre Lyngby-spillere blev sendt i karantæne, fordi de har været tæt på Thomas Kahlenberg og derfor frygtes at være smittet med sygdommen.

Derudover var den tidligere landsholdsspiller også gæst ved sin tidligere holdkammerat Christian Poulsens 40-års fødselsdag i Amsterdam få dage forinden.

36-årige Thomas Kahlenberg er fortsat i isolation, efter han onsdag fik beskeden om, at han var smittet med coronavirus.
36-årige Thomas Kahlenberg er fortsat i isolation, efter han onsdag fik beskeden om, at han var smittet med coronavirus. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Derfor er Christian Poulsen, der er assistenttræner i Ajax Amsterdam, samt flere andre gæster fra festen også i karantæne. Det oplyste fodboldklubben i en SMS til B.T.

Fredag blev det så meldt ud, at alle Superliga-kampe i weekenden vil blive spillet uden tilskuere.

Det skete kort tid efter, statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde opfordrede alle arrangører af begivenheder med over 1000 mennesker til at udsætte eller aflyse arrangementer.

I alt er 27 personer smittede i Danmark, mens 458 er i karantæne.