FC København-træner Jess Thorup havde sin helt egen dagsorden med, da han søndag besøgte 'Onside'-studiet efter nederlaget på 0-1 til FC Midtjylland.

De første minutter af interviewet med vært Mads Laudrup gik ellers nogenlunde efter bogen.

Her forklarede Thorup, hvorfor FCK ikke havde været i stand til at nedbryde FCM i Parken, selvom hjemmeholdet var en mand i overtal i størstedelen af kampen.

Men da træneren blev spurgt om det interne styrkeforhold mellem de to største guldkandidater, tog interviewet en overraskende drejning.

For her ville Thorup gerne invitere en tredjepart med ind i samtalen.

»Nu ved jeg ikke, om man kun skal snakke om Midtjylland og FCK. Det er jo imponerende, der ikke er nogen, der har snakket om Brøndby. Altså … Kommende mester. Eller tidligere – sidste års mester. De er bare fuldstændig parkeret.«

»Jeg ved godt, de tabte i dag igen. Men det er da imponerende, at de er gået under radaren på den måde. Men jeg tror, jeg skal holde fokus på mig selv lige nu og vores hold,« sagde Jess Thorup i Onside-studiet (du kan se interviewet øverst i denne artikel).

Da han blev bedt om at uddybe, fortsatte Thorup:

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Det er lang tid siden, jeg har hørt eller set et mesterskabshold på den måde gå under radaren med de præstationer, som de har leveret. Men jeg er FCK-træner, og for mig handler det om at holde fokus på os. Og vi kom ind til den her kamp med masser af selvtillid. Den har fået et lille knæk i dag, så nu handler det for os om at rejse os, så jeg skal bestemt ikke pege fingre ad nogen.«

»Jeg siger bare at kun snakke FC Midtjylland og FCK … Det er da imponerende. Men det er vi da glade nok ved, så er vi jo deroppe, hvor vi gerne vil være igen.«

Herefter spurgte Mads Laudrup, om det betyder, at FCK regner Brøndby for en lige så stor trussel som FC Midtjylland i forhold til mesterskabet. Men det afviste Jess Thorup.

»Jeg siger, du snakker – I snakker – kun Midtjylland og FCK. Og det er fair nok. Det er vi jo glade ved. Det vidner om, at vi har gjort noget godt. Jeg prøvede at påpege, hvordan det ellers havde blevet tacklet i medierne med andre hold, der havde gjort det, men lige nu tror jeg, jeg skal passe min egen butik. Og det prøver jeg at holde mig til så,« lød det fra FCK-træneren.

Med sejren til FCM overtog jyderne Superligaens førsteplads fra FCK. FCM topper nu tabellen med 21 point, mens FCK har 20 point på andenpladsen.