Superliga-klubben Odense Boldklub har med øjeblikkelig virkning valgt at stoppe samarbejdet med cheftræner Jakob Michelsen.

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

»Vi vil gerne takke Jakob Michelsen for tiden i klubben, hvor det blandt andet er lykkedes at kvalificere os til Mesterskabsspillet i 2018/19-sæsonen. Jakob har været med til at bygge et stort potentiale op, som vi ikke har fået forløst, og det har vi en stor tiltro til, at vi vil kunne gøre med nye øjne og friske ideer,« siger sportschef Michael Hemmingsen.

Det bliver samtidig Michael Hemmingsen selv, der vil overtage rollen i cheftrænerstolen i den resterende del af sæsonen. Han får dermed titlen manager, mens OBs tekniske chef, Tonny Hermansen, træder til som assistenttræner.

Jakob Michelsen skulle efter planen først forlade OB til sommer, men må nu sige farvel før tid.
Jakob Michelsen skulle efter planen først forlade OB til sommer, men må nu sige farvel før tid. Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Et enigt sportsligt udvalg har vurderet, at der skal nye tanker til, for at potentialet i truppen kan forløses til flest mulige point i sæsonens sidste kampe, og vi har derfor opfordret Michael til at sætte sig i spidsen for trænerteamet. Derfor sætter vi pris på, at Michael og Tonny vil hjælpe klubben, når vi nu ændrer og øger bemandingen i trænerstaben for den resterende del af sæsonen,« siger bestyrelsesformand i Odense Sport & Event Niels Thorborg.

I januar meldte OB ud, at Jakob Michelsen ikke ville få forlænget sin kontrakt, der stod til at udløbe til sommer.

Det var dog meningen, at han skulle forblive i rollen sæsonen ud, men med søndagens 3-0-nederlag til Brøndby på eget græs vil klubben med al sandsynlighed ikke nå top-6, og det tager OB så konsekvensen af.

Michael Hemmingsen indtog helt tilbage i 2007 også en midlertidig rolle som cheftræner i den fynske storklub. Han har tidligere også stået i spidsen Sønderjyske, Randers FC, FC Vestsjælland og Næstved Boldklub.

Det vides endnu ikke, hvem der kommer til at overtage jobbet som cheftræner til sommer.