Brøndby er gået ind i den afgørende fase om at finde en ny træner. Der er sat en deadline 1. maj, og det skorter ikke på interesse for jobbet.

Bestyrelsesformand og storaktionær Jan Bech Andersen har selv fortalt, at Brøndby har fået flere spændende trænernavne tilbudt, og et af dem er ifølge B.T.s oplysninger den tidligere Wolfsburg-træner Andries Jonker.

Han har erfaring som cheftræner i Wolfsburg og som midlertidig træner i Bayern München, mens Jonker også har været assistent for Louis van Gaal i Barcelona, Bayern München og det hollandske landshold.

»Brøndby har et godt ungdomsarbejde og er en af de største klubber i Danmark. De har et godt ry i Holland. Jeg blev gjort opmærksom på, at de leder efter en ny cheftræner, og det har jeg overvejet. Jeg har arbejdet for rigtig gode klubber i udlandet som Bayern München, Wolfsburg, Barcelona og Arsenal, og jeg tænker, at Brøndby ville være en god tilføjelse. Det er en topklub i Danmark, som vil spille i Europa og være Danmarksmester,« siger Andries Jonker til B.T. Sport.

Andries Jonker.
Andries Jonker. Foto: FABRIZIO BENSCH
Vis mere

Den 56-årige træner lod ikke sin interesse for Brøndby-jobbet stoppe ved internetresearch og hukommelsen om Brøndbys storhedstid med fornemme præstationer i Europa. Han greb også telefonen og ringede til en af sine gamle spillere og et Brøndby-koryfæ.

»Jeg har også ringet til Thomas Kahlenberg, som spillede for Wolfsburg, da jeg var der. Det gjorde jeg for et par uger siden for at spørge ham om Brøndby. Al den information, han gav mig, var positiv både om byen og klubben. Jeg kan sagtens se mig selv tage til Danmark,« siger Andries Jonker og fortæller mere om samtalen med Thomas Kahlenberg.

»Vi havde et godt forhold i Wolfsburg, så jeg fandt hans nummer og ringede til ham og spurgte ham, hvad han synes om klubben. Og jeg fandt ud af, at han er en af klubbens egne drenge, så han kunne fortælle mig meget. Jeg ville bare gerne være forberedt, hvis jeg fik stillet nogle spørgsmål. Min egen fornemmelse var god, men han bekræftede bare, at jeg nok havde ret.«

Brøndby har længe arbejdet på at finde den næste træner, og det er ikke nogen hemmelighed, at Kasper Hjulmand har stået som det helt store mål. Det kunne B.T. som de første afsløre.

Brøndbys sportschef Ebbe Sand før superligakampen mellem Brøndby IF- OB på Brøndby Stadion, fredag den 29. marts 2019.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Brøndbys sportschef Ebbe Sand før superligakampen mellem Brøndby IF- OB på Brøndby Stadion, fredag den 29. marts 2019.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Men nu er jagten gået ind i den afgørende fase, og der skulle nu være tale om tre kandidater, hvoraf Hjulmand altså stadig er den ene. Ifølge Politiken skulle den anden være en hollænder, men den hollænder er muligvis ikke Andries Jonker, som selv fortæller, at han ikke har talt med Brøndby-sportsdirektør Ebbe Sand.

Derfor lugter det heller ikke meget af Andries Jonker som den næste træner, selv om han er mere end almindeligt interesseret, og hans bagland har foreslået ham til Brøndby. Jonkers trænerstil lyder da også til at flugte fint med det, Brøndby ønsker.

»Jeg har arbejdet med Louis van Gaal i Barcelona, det hollandske landshold og Bayern München, hvor vi blev mestre, pokalvindere og var i Champions League-finalen. Så han har selvfølgelig haft den største indflydelse. Men i min Amsterdam-baggrund, hvor jeg er opvokset i 1970’erne, husker jeg, hvad der skete med fodboldverdenen i 1974 og 1978 og også med Ajax’ præstationer. Hele verden elskede den måde, de spillede på.«

»Folk taler om hollandsk fodbold, og Louis van Gaal havde stor indflydelse på det. Jeg har arbejdet med ham flere gange, så han har selvfølgelig også haft den største indflydelse på mig. Men jeg er mig selv. Jeg er ikke hans bror. Jeg er ikke en kopi. Jeg er anderledes.«