Det gælder liv eller død for Hobro.

Når klubben onsdag rejser på den årlige vintertræningslejr i Belek, Tyrkiet, er det med kniven for struben før det utroligt vigtige forår, hvor nordjyderne er kraftige kandidater til at tage en af de tre nedrykningspladser i Superligaen.

Og nu er der, selvforskyldt, kommet nye udfordringer på de indre linjer i en klub, hvor pengene er små, og det er holdånd, sammenhængskraft, kammeratskaber og andre dyder end konkurrenters større pengepunge, man skal forsøge at slå sine modstandere på.

For B.T. kan nu fortælle, at ledelsen i Hobro har truffet det valg, at de fire førsteholdsspillere Yosef Samuel, Mathies Skjellerup, Alexander Baun og Nicholas Gotfredsen ikke skal med på træningslejr. Som sådan er det i professionelle fodboldklubber meget normalt, at den slags sker, men i Hobro er det første gang, og det vækker undren og skuffelse i truppen.

Så meget, at holdets anfører, Jonas Brix-Damborg, lod sit gode hjerte løbe af med sig og har henvendt sig til ledelsen for at gøre opmærksom på, at han og flere andre ledende spillere er klar til at spæde til med økonomi, hvis det kan betyde, at deres holdkammerater kan komme med på turen.

B.T. har talt med Jonas Brix-Damborg, der bekræfter sin samtale med de højere herrer i Hobro.

»Vi er professionelle og har selvfølgelig respekt for klubbens beslutning, men det er da helt klart en situation, der har efterladt nogle spillere med skuffelse. De her fravalg til træningslejre er noget, man ser i alle de andre Superliga-klubber, men i Hobro har det bare altid været sådan, at alle tog med for at ryste os endnu bedre sammen, så vi kæmper endnu mere for hinanden og klubben,« siger Jonas-Brix Damborg og tilføjer:

»Hobro har altid prioriteret, at alle fra førsteholdet og også frivillige og andre omkring klubben tog med på turene, så det har der været tradition for, også selv om man måske var skadet eller for langt væk fra spilletid.«

Sportschef Jens Hammer Sørensen har ikke besvaret B.T.s mange opkald.
Sportschef Jens Hammer Sørensen har ikke besvaret B.T.s mange opkald. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Så på baggrund af nogle samtaler med de andre spillere tog jeg som anfører initiativ til at gå til ledelsen for at høre, om vi ikke kunne bidrage med noget økonomi, så de kunne komme med,« lyder det fra Hobros midtbanedynamo, der ikke får behov for at trække på kreditten i sin bank for at få de sidste af holdkammeraterne med ombord på flyet.

»Nej, de kommer ikke med, lød beskeden. Den er vi nødt til at respektere. Jeg ved ikke, om det skyldes økonomi eller hvad. Der er ingen tvivl om, at pengene lige for øjeblikket er få i Hobro, og hvis fravalget af de her spillere kan betyde, at der kan blive hentet en forstærkning til holdet, eller hvad det skyldes, så må vi jo have forståelse for det,« slutter Jonas Brix-Damborg.

Klubbens cheftræner, Peter Sørensen, forklarer, at det er ham, der har stået for fravalget.

»Beslutningen er ikke taget af økonomiske hensyn på den måde. De fire spillere er alle uden for betragtning til spilletid lige nu, og jeg har grebet denne tur an på samme måde, som hvis vi skulle møde Juventus. Vi står foran et meget vigtigt forår, og jeg vil kun have de spillere med, der kan bidrage til kampene,« siger han og tilføjer:

Spillerne i Hobro oplever for første gang, at der er holdkammerater, der ikke skal med på træningslejr.
Spillerne i Hobro oplever for første gang, at der er holdkammerater, der ikke skal med på træningslejr. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»For dem, der bliver tilbage i Danmark, bliver der stillet faciliteter til rådighed, de har adgang til styrketræning, og de træner med klubbens øvrige hold. De er pænt og ordentligt orienteret om, at de ikke kommer med på træningslejr. Der er også nogle af de her spillere, der er blevet orienteret om, at de ikke indgår i vores planer, og derfor vil det være en oplagt mulighed for dem at søge andre klubber, hvis de vil have spilletid.«

»Det kan godt ske, at det er rigtigt, at der sker noget nyt i Hobro med denne beslutning. Jeg kan godt forstå, at den kan skabe ærgrelse og skuffelse, og det har de udtrykt alle som én, og sådan skal det også være på eliteniveau, men de har også udtrykt forståelse for valget.«

»Jeg oplever ikke, at det hverken har skabt støj, uro eller splittelse. Vores anfører har henvendt sig til Jens Hammer Sørensen (sportschef, red.) for at spørge, om valget skyldes økonomi, fordi pengeposen er for lille, men beslutningen er ikke udelukkende truffet ud fra en økonomisk vurdering,« slutter Peter Sørensen.

B.T. er trods gentagne forsøg de seneste par uger ikke lykkedes med at få en kommentar fra Hobros sportschef, Jens Hammer Sørensen.