Der var vigtige point på spil i bund- og guldstriden, da FC København vandt 3-1 over Hobro IK efter et velspillet opgør i Parken.

Det mest iøjnefaldende øjeblik opstod nemlig, da Robert Skov endnu en gang vist verdensklassen med en nyt frisparksmål.

Det var noget mere end hans stjernkollega Viktor Fischer viste i kampen for FCK.

Herunder er tre ting, vi lærte fra opgøret mellem FCK og Hobro IK i Parken.

Robert Skov scorede igen-igen på frispark.
Robert Skov scorede igen-igen på frispark. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

1. Robert Skov er verdens bedste frisparksskytte
Det kan ikke være anderledes. Lige nu er det en 22-årig dreng fra Silkeborg-egnen på et fodboldhold fra København, som er verdens bedste til den ædle kunst at sparke et frispark i mål i fodbold. Robert Skovs 1-1-scoring på direkte frispark mod Hobro IK var hans mål nummer otte på frispark alene i denne sæson. Helt enestående. Vi er nærmest derhenne, hvor modstanderne frygter at lave et frispark på kanten af feltet mere end at begå noget kriminelt i feltet. Hold nu helt Juninho, hvor var den bold sparket suverænt over muren og ind i en sagesløs Jesper Rasks mål! »Han har i hvert fald verdens bedste statistik. Den dykker hurtigt den der,« siger Ståle Solbakken om skuddet og og som svar på spørgsmålet, om Skov er verdens bedste.

2. Viktor Fischer vil så gerne - men ak!
Han vil have bolden, han vil drible, lave de målgivende afleveringer, han skælder ud, når holdkammerater laver fejl, han opildner tilskuerne, han vil score og være stjernen på FCK-holdet. Men i dette forår, hvor han er vendt tilbage efter en lang skadespause, har det ladet vente på sig. Den succesoplevelse, der kan sætte foråret i gang for alvor for Viktor Fischer. Mod bundholdet Hobro IK udeblev forløsningen endnu engang for Fischer, som ovenikøbet brændte en 100-procents chance i slutningen af kampen. Han kæmpede dog fint for sagen og blev klappet fra banen. Vigtigt for FCK, hvis de kan få ham i gang i mesterskabsslutspillet.

3. Hobro bør sikre sig en sæson mere i Superligaen
Tabellen lyver aldrig, siger man. Men det gør den alligevel lidt i Hobros tilfælde i den forstand, at holdet har spillerne og kvaliteten til at spille med i midterfeltet i Superligaen. De har bare ikke vist det ret meget i sæsonens første halvdel under den nu fyrede træner Allan Kuhn. Under Peter Sørensen har det nedrykningstruede hold vist sit sande ansigt med point på kontoen og godt spil. Således også i Parken, hvor uortodokse Rasmus Minor holdt godt sammen på forsvaret, Vito Mistrati og Brix Damborg fightede på midtbanen, mens Mål-Pål, Sabbi og Babayan er spændende typer i front.