Hvilken klub er mest populær blandt danskerne? Brøndby eller FC København? Svaret er... Brøndby.

For mens det er FC København, der har siddet tungt på sølvtøjet og de sportslige bedrifter inden for kridtstregerne, kan Brøndby trøste sig med at være den mest populære klub i Danmark.

Det viser en undersøgelse, som CupoNation har lavet. I undersøgelsen er det kun forholdet mellem Brøndby og FCK, der har været under lup - således ikke øvrige danske klubber.

Brøndby og FC København er dog også de klubber i Danmark med den største fanbase, men for at finde frem til den mest populære har ’den uafhængige webportal’ set bort fra medlemstal og salgstal. Det er i stedet målt på interessen for de forskellige klubber på Google siden 2008.

Og her vinder Brøndby altså, selv om resultaterne på banen har haltet i de seneste år.

Kilde: CupoNation
Kilde: CupoNation
Vis mere

Kilde: CupoNation
Kilde: CupoNation
Vis mere

I 2010 var FCK oppe at snuse ved Brøndby, men i løbet af de sidste ni år er det altså ikke lykkedes københavnerne at overgå rivalerne i popularitet på noget tidspunkt.

Og billedet ændrer sig ikke, hvis man kaster blikket ud i landet og ser på, hvordan popularitetskonkurrencen forholder sig storklubberne imellem i de fem regioner i Danmark. Brøndby er den mest populære københavnerklub - også i Jylland.

»Analysen viser noget om, hvor populært og elsket Brøndby-brandet egentlig er. Selv om resultaterne ikke har været der, har Brøndby formået at opretholde sit brand og sin popularitet blandt dets fanskare, som må betegnes som værende utrolig loyale,« siger Mads Bukholt, Managing Director i CupoNation Nordics.

I slutningen af august spillede Brøndby og FCK 1-1 i et underholdende og elektrisk derby, der mindede om 'de gode gamle dage', hvor de kæmpede en direkte og indædt kamp om Superliga-titlen.

Uden for grønsværen er sejren tilsyneladende gået til Brøndby.

Brøndby-fans kan juble over, at deres elskede klub er mere populær blandt danskerne end ærkerivalerne FC København.
Brøndby-fans kan juble over, at deres elskede klub er mere populær blandt danskerne end ærkerivalerne FC København. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere