FC Midtjylland fortsætter parløbet med FC København i toppen af Superligaen.

På Nord Energi Arena i Hjørring sikrede cheftræner Kenneth Andersens tropper sig en smal sejr på 1-0 over Vendsyssel FF.

1. Veteran kan stadig
Ganske vist fylder Jakob Poulsen 36 år til sommer. Men midtbanespilleren, som FC Midtjylland netop har forlænget kontrakten med frem til næste sommer, har langtfra nået 'sidste salgsdato'. Således sørgede han midt i første halvleg for oplægget til Kian Hansens scoring på hovedstød efter et præcist lagt hjørnespark. I øvrigt var det ottende gang i denne sæson, at FC Midtjylland scorede efter en lignende situation.

2. Vendelboer kan fighte
FC Midtjylland fik kamp til stregen af Vendsyssel-spillerne, der leverede en prisværdig fighterindsats. De tilspillede sig i kampens første minut et stort scoringstilbud, da Tiemota Konaté kanonerede bolden mod FCM-målet. Men ellers var det defensivt, at cheftræner Jens Berthel Askous tropper klarede sig bedst. På den baggrund var det ikke ufortjent, at publikum kårede stopperen Andreas Kaltoft som 'hjemmeholdets bedste'.

Liniedommer Henrik Hansen (tv) forklarer dommer Jens Maae, at han er blevet ramt af kasteskyts undervejs i mandag aftens Superliga-kamp i Hjørring mellem Vendsyssel FF og FC Midtjylland. Foto: Henning Bagger

3. Linjedommer mere hårdfør end de fleste
Mandagens superligakamp i Hjørring måtte i første halvleg afbrydes nogle minutter. Det skyldtes, at linjedommer Henrik Hansen var blevet ramt i hovedet af en genstand, der tilsyneladende kom flyvende fra tilskuerpladserne. Til dommer Jens Maae forklarede han situationen, og kort tid efter blev publikum via et højttaleropråb fra stadionspeakeren orienteret om, at handlingen var uacceptabel. Henrik Hansen er dog mere hårdfør end de fleste, da han valgte at gennemføre kampen.