Corona-krisen betyder nu, at AaBs spillere og ledelse går ned i løn i maj.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

AaB-direktør Thomas Bælum fastslår, at det ikke er afgørende for klubbens overlevelse, men han er glad for det signal, som lønnedgangen sender.

»Vi er i en situation, hvor vi som klub har en vis robusthed, og vi skal nok klare os igennem, men det er logisk, at i denne ekstreme tid er alle bidrag til fællesskabet meget velkomne.«

»Vi synes i den forbindelse, at det er et stærkt signal, at spillere og ledelse på denne måde viser opbakning, og det er jeg på vegne af AaB meget taknemmelig for,« siger Thomas Bælum, som ikke vil afsløre detaljer omkring lønnedgangen.

»Den samlede beløbsstørrelse er betragtelig, men vi har valgt at lade niveauet blive mellem parterne, da vi ikke ønsker at blive genstand for en sammenligning på dette parameter,« siger Bælum.

Ifølge AaB-anfører Lucas Andersen har spillerne accepteret en lønnedgang for at hjælpe klubben i en svær tid.

»Fra spillerside er vi naturligvis bevidste om, at dette er en speciel og vanskelig periode for AaB, og derfor er vi gået sammen med ledelsen om at bidrage til bundlinjen, hvorfra alting jo udspringer.«

»Det gør vi for at markere, at vi har en forståelse for situationens alvor, og for at bidrage så AaB bedst muligt kan fastholde sit aktivitetsniveau både på det sportslige område og uden for banen,« siger Lucas Andersen i pressemeddelelsen.

En stor del af AaBs medarbejdere er hjemsendt med lønkompensation, men spillerne har været tilbagekaldt siden 20. april.

Med lønnedgangen lægger AaB sig i slipstrømmen på FC København og Brøndby, som allerede har gjort brug af det tiltag.

I FC København er spillere og trænere gået 20 procent ned i løn i to måneder, mens Brøndbys spillere og ledelse er gået 20 procent ned i løn i tre måneder.

Superligaen har ligget stille siden 9. marts. Divisionsforeningen satser på, at ligaen kan genoptages 29. maj.