FC København sikrede sig det danske mesterskab med en sejr på 3-2 over Brøndby i et hæsblæsende og forrygende derby.

I en kamp med to underkendte FCK-mål, et tredje der burde have været det, et muligt rødt kort og meget mere drama løb københavnerne med sejr nummer fire af fire mulige derbysejre i denne sæson. Her er tre ting, vi lærte om FCK.

Guld og grønne Skove

Robert Skov brændte for lidt over et år siden et straffespark mod Brøndby på Vestegnen. Denne gang scorede han sit sæsonmål nummer 27 på netop et straffespark. Den 22-årige midtbanespiller har i denne sæson været med til at gøre FC København til dansk mester. Han nåede ikke Ebbe Sands 28 mål på 33 kampe, men han kan stadig tage rekorden for flest mål i en Superliga-sæson. Og så som guldvinder.

Doyer med lidt, men altid klar

Dame N’Doye har brugt mere tid på massagebriksen end træningsbanen på Frederiksberg i denne uge. Alligevel var han klar til derby, og det er Solbakken nok lykkelig for. Først fik Dame N’Doye tiltvunget sig et straffespark og så scorede han selv fra distancen kort efter. Den 34-årige senegaleser har været FC Københavns nøgle til guld i foråret.

Dobbeltdækkerlarm

Lars Seier-Christensen taler om Tinder-tribune og drukområde, men noget tyder på, at der blot skal en potentiel guldfest mod ærkerivalerne til for at fylde Telia Parken. FCK havde igen eksperimenteret med dobbelt stemningstribune på Sektion 12, og der var stuvende fyldt og en voldsom lydkulisse. Tilskuerpotentialet er der altså i FC København. Det skal bare udfoldes.