Problemerne hober sig op for FC København, som meget vel allerede nu kan have tabt guldet på gulvet.

Det mener ekspertpanelet i denne uges Fodbold FM. Udsendelsen kan høres herover.

Ni point har Ståle Solbakkens mandskab op til FC Midtjylland efter en dårlig forårsstart i Superligaen, som skyldes en række sammenfaldende faktorer, mener tidligere Superliga-profil og nuværende fodboldekspert Francis Dickoh:

»Det har været FCK's varemærke, at alle forstår konceptet, og at de har været bedre i boldomgangen end de andre hold, og at der har været individuel klasse på holdet. Men lige nu er der mange problemer i FCK.«

Han uddyber:

»Der har været formnedgang hos dem, de har købt, og der har været mange skader. Så lige nu mangler FCK den individuelle klasse og det høje tempo. Derudover mangler de en base. De bedste FCK-hold har haft Danmarks bedste stoppere. Det har de ikke i øjeblikket. De savner Bjelland, som vi så ham i den første sæson. De mangler en leder i forsvaret og kreativitet på midtbanen.«

Nogle af de omstændigheder, som bør give Solbakken hovedbrud, er det faktum, at FC København kun har vundet halvdelen af de 12 udebanekampe, som holdet har spillet i denne sæson, ligesom holdet er kommet bagud i seks af de seneste syv kampe.

Ken Ilsø, som også deltog i Fodbold FM-debatten, er enig i, at FCK er langt fra det niveau, holdet viste i sidste sæson.

Cheftræner Ståle Solbakken for FCK. Superligaen i fodbold, Silkeborg IF-FC København. Jysk Park i Silkeborg. Søndag 23. februar 2020.
Cheftræner Ståle Solbakken for FCK. Superligaen i fodbold, Silkeborg IF-FC København. Jysk Park i Silkeborg. Søndag 23. februar 2020. Foto: Ernst van Norde
Vis mere

Det er bekymrende, mener den tidligere FC Midtjylland-spiller, som ikke tror, at FCK kan indhente FC Midtjyllands forspring.

»Der er uro i FCK. De presser uroligt, de mister hurtigt bolden og giver mange chancer væk. Jeg tror ikke, FCM smider de ni point. FCM kan med den afstand, de har ned til FCK, afvente i kampene. Det passser godt til dem.«

Fodbold FM er B.T. Sports podcast om fodbold – og kun fodbold. Hver mandag debatterer aktører fra fodboldverdenen de vigtigste begivenheder og emner fra ind- og udland. Vært er Steffen Gronemann.

Følg Fodbold FM på Facebook og på Twitter.