Lyt til artiklen

Der er fuld opbakning til cheftræner Jess Thorup fra spillertruppen i FC København.

Det samme kan man ikke sige, når man kigger på de debatter og beskeder, som FCK-fans flittigt deltager i og sender afsted på de sociale medier.

Et eksempel på den store modvind, som Thorup er i lige nu, er en FCK-opdatering mandag, hvor Jess Thorup udtaler sig om klubbens nuværende og stærkt kritisable situation - på under ti minutter er seks beskeder tikket ind fra fans, der kræver handling og vil have Thorup fyret.

Men den slags ytringer møder absolut ingen opbakning i FCK-truppen, hvorfra unge Victor Kristiansen og anfører Carlos Zeca mandag stod frem foran pressen og forsvarede cheftræneren, der kaldte til krisemøde efter midnat lørdag og inddrog søndagens fridag.

En del fans er ikke tilfredse med Jess Thorup og vil have ham fyret. Forstår du frustrationen hos fansene?

»Nej, det forstår jeg ikke. Én ting er, at vi alle gerne vil vinde fodboldkampe, men vi har med en træner at gøre, der lige har vundet mesterskabet og har fået FCK tilbage i Champions League for første gang i mange år. Så jeg forstår det ikke,« svarer Victor Kristiansen og tilføjer, at både han og truppen har fuld tiltro til Thorup:

»Jeg har fuld tiltro til min træner og denne klub. Og selvfølgelig har truppen også det.«

»Vi kæmper for klubben og kæmper for at vinde, når vi træder ind på banen. At det så ikke lykkes er én ting, men jeg er helt sikker på, at alle mine holdkammerater træder på banen for at vinde og ikke andet.«

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Anfører Carlos Zeca mener også, at visse fans' råb efter en ny træner er en kende for meget, for Jess Thorup kommer med flotte resultater trods den nuværende sløje stime.

»Jeg er ikke overrasket over, at han stadig er her. Det bør jeg heller ikke være, for han vandt ligaen og fik os i Champions League.«

»Jeg ved - og forstår - at folk er kede af det og frustrerede lige nu. Det er vi også og vi vil ændre det, men det er lidt for meget efter min mening,« siger Zeca og tilføjer:

»Alle har ret til deres mening. Det respekterer jeg, og jeg kommer ikke til at stille mig imod dem, men vi vil gerne fortsætte med træneren, og vi vil ændre situationen og forhåbentligt få den samme succes, som vi tidligere har opnået sammen.«

Anføreren peger på, at det ikke blot er én eller to personer, der har ansvaret for FCK's nuværende situation, hvor man indtil videre har tabt fem af ni superligakampe som forsvarende mester - og samtidig spiller langt under forventet niveau.