Angriberen Kjartan Finnbogason blev i sidste sæson delt topscorer i 1. division med HB Køges Martin Koch og havde med 17 mål en stor andel i, at Vejle rykkede op i Superligaen.

Derfor kom det også som en stor overraskelse for islændingen, at han startede på bænken i sæsonpremieren og kun fik de sidste godt og vel 20 minutter i nederlaget på 2-4 til AGF mandag aften.

Den skuffelse fik han da også kommunikeret ud, da TV3 Sport efter kampen fik en kommentar fra ham. Her fik han sagt, at klubbens ejer har hentet spillere, som naturligvis skulle have en chance, hvorfor han selv måtte kæmpe sig tilbage.

Netop dét, at han var så personspecifik og nævnte klubejer Andrew Zolotko, fik TV3 Sports ekspert Peter Graulund til at tolke, at Finnbogason sendte en ‘sviner’ til ejeren, men det var ikke formålet, forklarer angriberen til B.T.»Det er blevet blæst op. Hvis du læser, hvad jeg har sagt, så har jeg jo ikke lavet en sviner eller noget i nærheden af det,« siger Kjartan Finnbogason.

Han har en enkelt fortrydelse, men står ved det sagte:

»Jeg lavede én fejl, men det var det. Det var forkert af mig at sige ordet ejeren, som om det var ham, jeg fokuserede på, når det er vi som klub, jeg mener. Det er klubben, der har hentet nye spillere, og de skal have lov til at vise sig frem, og så er det op til mig at vise, at jeg stadig kan. Det er der ikke noget forkert i,« siger Kjartan Finnbogason.

Vejle-profilen er ofte en af interviewpersonerne, journalisterne vil have fat i efter kampene, men han har ikke tænkt sig at ændre på sin person på grund af denne sag, slår han fast:

»Jeg gider ikke være tør og kedelig og bare svare 'politisk korrekt'. Hvis jeg bliver spurgt om noget, siger jeg, hvad jeg synes. Selvfølgelig var jeg skuffet over min spilletid i går, fordi jeg vil spille mere, og selvfølgelig var jeg sur efter kampen, hvor jeg blev fanget lige efter slutfløjt, fordi vi var ved at vende 3-0 til 3-3. Jeg skulle have brugt et andet ord, men der er som sagt ikke noget forkert i det, jeg sagde, og jeg trækker ikke i land med det, jeg har sagt.«

Finnbogason vil ikke ændre på sin person i medierne.
Finnbogason vil ikke ændre på sin person i medierne. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Jeg sagde også, at det ikke handler om mig. Vi har selvfølgelig mange spillere, og der er spillere uden for truppen, der ikke får nogen minutter, men når jeg bliver spurgt, om jeg ikke er skuffet over, at jeg ikke spiller mere, så svarer jeg bare på det. Så må jeg bare bevise mit værd på træningsbanen,« fortsætter Kjartan Finnbogason.

Islændingen understreger i samme moment, at han ikke vil skifte væk fra Vejle Boldklub, hvis han i de kommende kampe igen bliver placeret på bænken.

»Der er jeg slet ikke. Hvis jeg bliver kastet i køleskabet, vil jeg selvfølgelig overveje et skifte, men det er jeg ikke endnu. Det var første kamp, og vi tabte mod AGF ude, så det er ingen katastrofe.«

Kjartan Finnbogason kom til Vejle Boldklub før forrige sæson.