Den tidligere cykelrytter Bo Hamburger er medstifter af et nyt parti, som præsenteres på et pressemøde fredag.

Det fremgår af en pressemeddelelse, hvor det også meldes ud, at partiet vil blive præsenteret på Café Dan Turell på fredag klokken 12.

Partiet kommer til at hedde Det Demokratiske Parti, og på deres logo fremgår ordene 'frihed, tryghed, balance'.

Ambitionerne er store, da de vil slå kløerne i de to helt store partier på Christiansborg:

»Vi vil udfordre Socialdemokratiet og Venstre med fuldt finansieret program og kompetente kandidater.«

Partiet ønsker en decentralisering af staten, innovationsbyer og udvikling af Grønland, og det skal skabe indtægter til velfærdsydelser som gratis dagplejeinstitutioner, fri offentlig transport og tandlægebesøg under sygesikringen. Herudover har de også et fokus på grøn teknologi og nedbringning af CO2-udslippet.

Bo Hamburger er en tidligere professionel cykelrytter, der var aktiv fra 1991 til 2006. Han vandt blandt andet endagsløbet La Flèche Wallone i 1998 samt en etape i Tour de France i 1994.

I år 2000 kunne han også sole sig i titlen som den første danske mester i linjeløbet i det nye årtusinde.

I 2007 indrømmede han brug af epo i selvbiografien 'Den største pris - en cykelrytters bekendelser'. Han havde taget det i 1995 og blev også testet positiv for det under Tour de France i 1998, men det kom først ud i en rapport udgivet i 2013 af et fransk ministerium.

Han var med til at stifte et nyt dansk kontinentalhold i 2016 under navnet Futura Cycling Concept, som senere fusionerede med holdet Giant-Scatto.