To mål. I 10 kampe.

Det er, hvad FC Midtjylland har lukket ind i efterårets superligakampe indtil videre.

En stærk statistik, men at midtjyderne har kunnet holde så vildt et snit, er der en klar grund til.

»Det er helt sikkert uhørt, men det er resultatet af, vi som spillere og hold ved, hvad vi skal.«

Sådan lød dele af forklaringen fra en af forsvarsstyrmændene i den midtjyske klub, Erik Sviatchenko, der mod FCK søndag aften først dannede makkerpar med Alexander Scholz i bagkæden. I anden halvleg blev det Rasmus Nicolaisen, men det ændrede ikke det store. Den midtjyske defensiv er i den grad solid.

»Vi sætter en kæmpe ære i at holde et clean sheet. Vi sætter en kæmpe ære i at være et vinderhold og have en vinderkultur. Det har vi vist i lang tid,« forklarede FCM-kaptajnen.

Sidste sæson blev det til sølv. I år er konkurrenten til mesterskabspokalen endnu en gang FC København, og søndag aften var sæsonens første duel mellem de to guldbejlere.

En kamp, der endte 0-0, men som bestemt hverken var kedelig eller chancefattig. Og så var det en kamp, hvor begge mandskaber bød sig til.

Erik Sviatchenko (tv.) og Pieros Sotiriou (th.).
Erik Sviatchenko (tv.) og Pieros Sotiriou (th.). Foto: Anders Kjærbye
Vis mere

»Jeg ved godt, vi ikke vinder i dag, men jeg synes, vi kan se, det er et hold, der virkelig vil opnå noget rigtig stort. Om det sker, må vi se, når vi nærmer os slutningen på sæsonen,« sagde Erik Sviatchenko med henvisning til, at klubben jagter endnu et dansk mesterskab. Og forsvarsstyrmanden nøjedes ikke med at rose sit eget mandskab.

»Jeg synes, i dag var god reklame for hele Superligaen. Jeg synes også, FCK har stor ære af kampen. Der er god stemning, og det var en god aften,« sagde Erik Sviatchenko efter kampen.

Netop fordi det var et møde mellem nummer et og nummer to, var styrkeforholdet mellem netop de to et tema efter opgøret. Og det bliver det unægteligt de næste mange måneder, indtil guldmedaljerne om otte måneders tid bliver hængt om halsen på sæsonens mestre.

»Jeg synes, vi kan være rigtig tilfredse med vores præstation. Deri ligger også, at vi snakker om styrkeforhold. I forhold til overmatchning i den individuelle kamp i kampen synes jeg virkelig, vi gjorde det godt. Frank Onyeka virker som et monster. Vi har (på banen, red.) en spiller, der måske er den bedste på positionen i Zeca (FCK's anfører, red.), og der synes jeg, Frank byder ham op til dans. På den måde er styrkeforholdet godt,« sagde Erik Sviatchenko.

Hvor de to mandskaber lige nu præcist ligger i forhold til hinanden, ville han dog ikke gisne så meget om.

»Om vi ligger over dem eller under dem eller på siden af dem, må I vurdere,« smilede Erik Sviatchenko og nikkede ud mod pressen.

Sammenligninger bliver der rig mulighed for de næste mange uger, for allerede om halvanden måned venter den næste duel mellem de to mandskaber. Den 10. november – i 16. spillerunde – skal FCK på besøg i Herning.

Derudover venter der med stor sandsynlighed yderligere to brag, når der til foråret er mesterskabsslutspil i Superligaen.