»Vil du være en del af rekrutteringsafdelingen i Skandinaviens mest innovative klub på en frivillig basis?«

Sådan lyder indledningen til et jobopslag fra FC Midtjylland, som har fået mange brugere til at rase på sociale medier.

Den danske mesterklub er på udkig efter en videoscout, men én ting har fået flere til lidt mere end bare at løfte øjenbrynet.

Superliga-klubben har nemlig ikke tænkt sig at betale vedkommende, selv om man netop har scoret en fed check på over 100 millioner kroner for bare at kvalificere sig til gruppespillet i Champions League.

»Stillingen er ulønnet, da det er en frivillig stilling,« fremgår det af opslaget, hvor det også står, at man selv kan bestemme, hvor mange timer man lægger i det.

Et af de utilfredse opslag kommer fra Twitter-profilen smarterscout (se herover), men den er langtfra den eneste, der undrer sig over jobopslaget.

Du kan læse et udpluk af reaktionerne her:

  • »Det er pinligt, om ikke andet for deres moderne og progressive image. Fodbold er den eneste industri, hvor man kan lokke folk med adgang til gengæld for gratis arbejde og udnytte folks situation.«
  • »Må jeg spørge om, hvorfor man ikke bliver betalt i denne stilling?«
  • »Jeg tror virkelig på, at man skal betales som professionel og dygtig i det her felt, om ikke andet med en mindsteløn, for ellers vil alle kunne arbejde inden for det her felt.«
  • »For mig er det ikke fedt, at en ny Champions League-klub rekrutterer med ulønnede jobs under en pandemi. Måske er det her et godt tidspunkt til at være storsindet.«
  • »Umådelig lamt. Har arbejdet værdi, betaler man for det.«

FC Midtjylland har scoret millioner på Champions League-kvalifikationen, hvor klubben møder storklubberne Ajax Amsterdam, Atalanta og Liverpool.
FC Midtjylland har scoret millioner på Champions League-kvalifikationen, hvor klubben møder storklubberne Ajax Amsterdam, Atalanta og Liverpool. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Opgaverne går ud på at scoute spillere og hold på video og derefter rapportere til FC Midtjyllands scouting-afdeling.

Arbejdet foregår hjemmefra, og ifølge opslaget er det op til en selv, hvor mange timer man vil lægge i det.

B.T. ville gerne stille FC Midtjylland flere spørgsmål: Hvorfor er stillingen ulønnet, når man lige har tjent millioner på Champions League, og man er ejet af en rigmand? Forstår man kritikken? Hvad gør man, hvis personen potentielt scouter en spiller til klubben, som FCM tjener millioner på ved et videresalg?

På trods af flere forespørgsler hos både sportschef Svend Graversen og Kristian Kjær, der er chefscout, er ingen af dem vendt tilbage på B.T.s henvendelser.