FC København tager afstand fra et banner, der blev fremvist på udebaneafsnittet i Brøndby under søndagens derbyopgør.

'Flere voldtægtssigtelser end mesterskaber' stod der på banneret, der har fået flere fans fra begge hold til at reagere kraftigt.

Banneret er en henvisning til en alvorlig sag involverende en 28-årig mand med tilknytning til Brøndbys hooliganmiljø, hvor manden er tiltalt i en sag om voldtægt af mindreårige drenge. Og det skulle aldrig have været fremvist på tribunen, lyder det fra FC København.

»Det var et dumt og meget forkert banner omkring en meget tragisk sag, så det var vi kede af at se. Vi har på møder på forhånd gjort den holdning klar over for vores fanmiljø. Banneret blev fjernet, men burde aldrig have været oppe,« skriver FCKs kommunikationschef, Jes Mortensen, i en besked til B.T.

Det var generelt en meget voldsom søndag i Brøndby, hvor politiet kom på overarbejde efter opgøret, som endte 2-1 til hjemmeholdet. Mandag oplyser Københavns Vestegns Politi, at man undersøger 61 sager for vold mod politifolk som følge af balladen. To er blevet sigtet for vold mod tjenestemand, mens tre andre er blevet sigtet henholdsvis for vold mod en kontrollør, forstyrrelse af den offentlige orden samt maskeringsforbuddet.

Her var der optræk til flere slåskampe, og undervejs trak en politibetjent sit tjenestevåben, da flere Brøndby-fans var i nærheden af gæsternes spillerbus.

»Den opførsel, vi var vidne til, er fuldstændig uacceptabel. Heldigvis kom ingen til skade i forbindelse med den episode,« lød det fra vicepolitiinspektør Søren Enemark søndag.

Fem betjente måtte på skadestuen efter at have været ramt af kasteskyts, ingen af dem kom alvorligt til skade, oplyser politiet.