Det gik helt galt efter søndagens derbyopgør i Superligaen mellem Brøndby og FC København.

Efter kampen herskede der massiv ballade, hvor en politibetjent blandt andet måtte trække sin tjenestepistol, og mandag oplyser Københavns Vestegns Politi, at man undersøger 61 sager om vold mod politifolk som følge af balladen søndag.

Fem betjente kom på skadestuen, efter de blev ramt af kasteskyts, for eksempel sten. Nu er alle udskrevet, og ingen er kommet alvorligt til skade.

Urolighederne opstod, da fangrupperinger både før og efter kampen forsøgte at komme op at slås.

Foto: Presse-fotos.dk
Vis mere

Politiet lagde sig imellem, men flere gange lykkedes det alligevel grupperne at tørne sammen.

Mandag oplyser politiet, at fem personer indtil videre er sigtet for lovovertrædelser inden, under og efter lokalopgøret.

To personer er sigtet for vold mod tjenestemand, mens en person er sigtet for vold mod en kontrollør på Brøndby Stadion.

Derudover er en fjerde sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige orden, og en femte er sigtet for overtrædelse af maskeringsforbuddet.

Ingen af dem bliver fremstillet i grundlovsforhør..

»Det er bestemt en mulighed, der er flere, som bliver sigtet,« oplyser politiet.

Lige nu undersøger politiet samlet 61 sager om vold mod politifolk. Det vides ikke, hvor mange personer sagerne er fordelt på.

Brøndby vandt opgøret 2-1. Målene blev scoret af Morten Frendrup og Andreas Maxsø, inden udeholdets Jonas Wind reducerede til slutresultatet.