Midt i FC Københavns mareridtsstime var der et lille lys.

Det var dog ikke lige til at se på Nicolai Boilesen, der havde fået sine første Superliga-minutter i mere end et år. For han og holdkammeraterne var netop gået ud fra den femte kamp i træk uden sejr. Og det prægede den ellers positive nyhed i comebacket.

»Jeg står ikke med verdens fedeste følelse. Når jeg kommer hjem i aften, kan det godt være, at det er dejligt, for det er en milepæl. Men nu var det ikke, fordi det var super mange minutter, og der nåede at ske så meget. Men lidt har også ret. For mig handler det bare om at være en del af det igen,« siger Nicolai Boilesen.

Med igen er Nicolai Boilesen. Det var dog kun få minutter, han fik i FC Københavns 0-0-kamp mod Brøndby. Men alligevel mere, end han muligvis havde gået og regnet med i sine mørkeste perioder i løbet af den langvarige skade.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jo flere minutter i denne sæson, jo bedre. Men ellers er mit overordnede mål at stå knivskarpt, når den nye sæson sparkes i gang,« siger Boilesen og uddyber.

»Det er der, jeg planlægger og håber på at peake. At være på 200 procent. Jeg er klar, er fit og har det godt. Men der er den her famøse kampform og kamprytme, som jeg ikke har haft. Jeg har spillet tre gange 20 minutter for 10 dage siden som den eneste form for 11 mod 11 næsten. Så der er en bid vej endnu.«

Mens Nicolai Boilesen har kæmpet for at komme tilbage på banen, har hans holdkammerater kæmpet for at finde niveauet derinde. Og det var ikke mod Brøndby, de fandt det. Nu kommer AGF bragende bagfra for at stjæle andenpladsen, og det kan blive afgjort på søndag, når de to hold mødes i Telia Parken.

»Vi har stadig alt i egne hænder, og det må være det bedste udgangspunkt. Selvfølgelig er det en super vigtig kamp, der venter os i næste weekend. Men først og fremmest skal vi kigge på vores egen præstation,« siger Boilesen.