Han kan næsten ikke lade være med at grine, da han hører spørgsmålet.

Ragnar Sigurdsson kender udmærket historien, men indtil nu har han ikke selv sagt noget om den. For den hjemvendte FC København-forsvarer kunne ikke engang hidse sig op over den.

»Der er sladder hele tiden. Man er sådan, og man er sådan. Jeg er faktisk blevet vant til det. Der har også været historier i Island om andre ting om os fodboldspillere,« siger Ragnar Sigurdsson.

Han er klar til fredagens Superliga-start i Esbjerg, efter han i midten af januar skrev en halvt år lang kontrakt med FC København.

Foto: Torkil Adsersen
Vis mere

Det var kort inden den kontrakt, at 33-årige Ragnar Sigurdsson kunne se sig hængt ud i det russiske medie Championat.

'Islændingen havde seriøse alkoholproblemer. Ifølge vores informationer undskyldte forsvareren til holdet, trænerteamet og klubledelsen, men det blev alligevel besluttet at afslutte kontrakten med ham,' skrev Championat.

Dagen efter blev de påstande banket til jorden af FC Rostov. Det var ikke sandt, lød det fra klubben. Ragnar Sigurdsson selv tog det stille og roligt. Han fløj til København og underskrev sin nye kontrakt med FCK.

»Som du har set, gik selv Rostov ud og sagde, at de (mediet, red.) ikke ved, hvad de snakker om, så de skulle bare holde kæft. De skulle ikke skrive noget, de ikke ved en skid om. Så var det overstået for mig, for Rostov smadrede den historie med det samme. Jeg behøvede ikke at gøre noget,« siger Ragnar Sigurdsson.

Foto: BULENT KILIC
Vis mere

Hvor tror du, at historien kommer fra?

»Der er meget gossip i Rusland – ligesom i alle andre lande. Så jeg ved det ikke. Jeg tænker slet ikke over det. Det er mere mine venner og familie, som bliver irriteret over det, end jeg gør,« siger Sigurdsson og fortsætter.

»Hvis jeg lod det her påvirke mig og mit hoved, ville det kun blive værre for mig. Hvis jeg var alkoholiker, tror jeg ikke, at jeg ville have spillet på et højt niveau i så lang tid og præstere hele tiden på både landsholdet og mit klubhold. Så det er bare ren bullshit.«

Er det det værste, du har oplevet fra medierne?

»Jeg ved det ikke. Jeg kan ikke vurdere det, for I don't give a fuck. Så jeg vurderer ikke det ene op mod det andet. Jeg fortsætter bare mit liv og det, jeg arbejder med.«

Hvorfor stoppede det før tid i Rostov?

»Byen var fantastisk, men det er bare meget anderledes i Rusland. Her er det mere stille og roligt, hvor de i Rusland gerne vil have mere kontrol over dig.«

»De vil vide, hvad du laver, hele tiden, og de vil have dig til at blive hængende længe på træningsanlægget – til massage og restitution. Det er fint nok, men min tid i Rusland var slut,« siger Sigurdsson.

Foto: FCK.dk
Vis mere

Han havde kun en ting i hovedet.

»Jeg havde kun et halvt år tilbage i Rusland, men da min agent begyndte at snakke med Ståle, ville jeg ikke misse den mulighed. Jeg tænkte bare, at hvis jeg ikke skifter nu, ville jeg måske ikke få chancen til sommer. Jeg ville bare meget, meget gerne tilbage til FCK og København. Jeg var nødt til at følge mit hjerte.«

Det hjerte ligger det kommende halve år i København. Om der er mere end bare et halvt års bankende FCK-hjerte i Sigurdsson, ved han ingenting om lige nu.

»Jeg vil altid vise mig frem, når jeg spiller. Jeg er 33 år nu og er blevet lidt gammel. Men fodbolden er ikke slut for mig. Så må vi se til sommer, om jeg får forlænget min kontrakt her, eller jeg skal spille et andet sted. Lige nu skal jeg bare i den bedst mulige form.«