De slås på banen, de kappes på tribunerne og de kæmper indædt om den fodboldinteresserede storkøbenhavners gunst.

Men FC København og Brøndby krydser i dén grad også klinger på den skueplads, der stjæler en stor del af opmærksomheden hen over en fodboldsommer – på transfermarkedet.

»Vi konkurrerer helt sikkert om en del spillere. Det gør vi,« siger FC Københavns manager, Ståle Solbakken, til B.T.

I takt med Brøndbys genrejsning i løbet af de seneste år, har de blå-gule fra den københavnske vestegn entreret den økonomiske bane, som også FC København spiller på. ’Løverne’ har ganske vist et ekstra gear, som vi i løbet af de seneste måneder har set det med købene af især Viktor Fischer og Andreas Bjelland, men københavnernes modstander i søndagens derby blander sig omkring de samme spillere. I høj grad lige nu.

»FC Midtjylland har også power lige nu til at gå ind og tage en, to eller tre spillere på et meget højt niveau. Det viser de også. Men vi og Brøndby konkurrerer helt sikkert på det samme marked. Andet ville være mærkeligt. Vi konkurrerer med dem, FC Midtjylland, Malmø og Rosenborg, og over ligger Club Brügge, Anderlecht, FC Basel, RB Salzburg og de andre, der ligger et stykke over os,« siger Ståle Solbakken.

»Nogle gange handler vi et niveau over Brøndby, men ser man på de spillere, vi har taget nu, er det spillere på frie transfers. Den eneste spiller, vi har købt for store penge er Kenan Kodro – uden det er kæmpestore penge,« siger FCK-manageren, der denne sommer har hentet Dame N’Doye og Andreas Bjelland gratis til Parken.

Gratis var til gengæld hverken Kenan Kodro, Sotirios Papagiannopoulos eller Jesse Joronon. Netop Joronen startede i FCK 1. juli, men allerede i vinter blev han købt i AC Horsens. Inden havde Brøndby forsøgt at hente den finske målmand ind som en kommende erstatning for Frederik Rønnow – men uden held. I stedet endte Joronen i Parken og tyske Martin Schwäbe på vestegnen.

Ståle Solbakken har hørt om Brøndbys flirt med Joronen og flere andre FCK-aktuelle spillere. Men sidst han erkender at have ’stjålet’ en spiller for næsen af de største rivaler, ligger fire år tilbage.

Jesse Joronen (tv.) er en af flere spillere, som FCK og Brøndby har kæmpet om.
Jesse Joronen (tv.) er en af flere spillere, som FCK og Brøndby har kæmpet om. Foto: Anders Kjærbye
Vis mere

»Jeg ved ikke, hvor meget Brøndby var der omkring Joronen. Det sidste ’hijack’ var Daniel Amartey. Det ved jeg. For derudover ved jeg ikke, hvad de har gjort. Med Amartey gik vi for sent i aktion. Men vi gik godt i aktion,« siger Solbakken, der snuppede den ghanesiske midtbanespiller for snuden af Brøndby og halvandet år senere solgte ham videre til engelske Leicester for 52 millioner kroner.

Ståle Solbakken og Daniel Amartey, som tilbage i 2014 valgte FCK frem for Brøndby.
Ståle Solbakken og Daniel Amartey, som tilbage i 2014 valgte FCK frem for Brøndby. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Dén omgang gik til FC København, men der er flere runder i transferringen i vente for dansk fodbolds to største sværvægtere. Måske endda allerede i de kommende uger før og efter søndagens derby. FC København er nemlig ikke nødvendigvis færdige med at handle denne sommer.

»Det (FCKs transfervindue, red.) er ikke lukket. Det er det aldrig før den bitre ende. Vi holder øjne og ører åbne, men  vi har også en fin trup nu,« slutter Ståle Solbakken.