FC København hentede et hærdeligt og meget brugbart resultat hjem fra Sofia mod CSKA efter en tempofyldt og dramatisk 2-1-sejr i Europa League. Denis Vavros drømmedagsdrøn og Kenan Kodros straffespark sikrede den vigtige udebanesejr, efter at FCK havde været i knæ i første halvleg - det ændrede et rødt kort til en bulgarer kort før pausen.

Herunder er, hvad vi lærte af FC Københavns Europa League-opgør mod CSKA Sofia, som blev spillet tre dage før det store københavnerderby. Se også B.T.s karakterer til de 14 FCK'ere, som var i aktion.

1. Er Rasmus Falk den optimale løsning på den centrale midtbane mod de sværeste modstandere? Både ja og nej må være svaret, som Ståle Solbakken fik. Vævre Falk var valgt fra start ved siden af Carlos Zeca i en offensiv 4-4-2-FCK-opstilling. Den disposition kostede dyrt i første halvleg, hvor et aggressivt CSKA-mandskab i perioder fik stresset FCK, og hjemmeholdets åbningsscoring kom efter en kontra-penetration af FCK’s centrale midtbane, hvor Falk og Zeca slet ikke fik lukket ned. Falk tilfører dog midtbanen rigtig meget – og meget tiltrængt - offensiv vision og kreativitet. Lidt et dilemma for den norske træner.

Rasmus Falk startede inde for FCK på den centrale midtbane. Vis mere

2. Andreas Bjelland er fortsat lavet af glas. Måske lidt hårdt skrevet, men FCK’s nye stjerne-forsvarssigning med den alenlange skadeshistorik småhumpede ud af banen kort før pausen, hvor han tog sig til baglåret. Fem optrædener holdt han altså til, før en skade satte ind. Skidt nyt for den dygtige forsvarsstyrmand og for københavnerne før det store hovedstads-derby i Parken på søndag. Bjelland har fra første minut taget styringen i FCK-forsvaret, hvor han bidrager med ro i sine defensive aktioner og i opspillet. Når han at blive klar til Brøndby-braget?

Vis mere

3. Nicolai Boilesen og Peter Ankersen skal hjem og øve indlæg. De to FCK-backer, som begge er at finde i periferien af det danske landshold, kom på skift ganske flot og ofte med frem i det offensive spil - Boilesen fremskaffede blandt andet et straffespark. Men alt for ofte svigtede den sidste og afgørende aflevering. Og så bliver det ikke til så meget, som det kunne og burde. Måske de begge lige skal i audiens hos unge Mads Roerslev, som sidste uge mod Stjarnan i Parken demonstrerede kunsten at slå et labert og præcist indlæg fra sin backposition?

Og nå ja, så lærte vi også, at FCK-forsvars-jernmanden Denis Vavro sparker som en hest fra 30 meter...