FC København ændrer planer for sin træningslejr i januar.

Destinationen bliver nemlig Dubai og ikke Portugal som planlagt.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Årsagen til FCK's ændrede planer er ifølge William Kvist, der er midlertidig sportslig ansvarlig, at corona-situationen har gjort det svært at finde en passende destination.

William Kvist, midlertidig sportslig ansvarlig i FCK.
William Kvist, midlertidig sportslig ansvarlig i FCK. Foto: Emil Helms
Vis mere

»Som bekendt, så er situationen helt speciel i verden lige nu, og vi har ikke frit valg i forhold til destinationer,« siger William Kvist og tilføjer:

»Hvis vi havde det, så var vi taget til Portugal igen, Det er det, vi hele tiden har planlagt efter. På grund af corona-situationen har det dog været umuligt at finde et sted, der både kunne give os rejsemulighederne, træningsfaciliteterne og modstanderne, vi har brug for.«

FC København oplyser videre, at man af samme årsag ønsker at opretholde sin konkurrenceevne og muligheder for at komme i europæisk fodbold næste sæson.

»Valget af Dubai er alene truffet ud fra de sportslige muligheder i den aktuelle situation med en verdensomspændende pandemi, der gør området til det sted med de bedste forudsætninger i forhold til træningsmodstandere, tilgængelige træningsfaciliteter, overholdelse af corona-protokoller og bedre ind- og udrejsemuligheder,« forklarer William Kvist.

Tirsdag valgte Brøndby IF at gå i den modsatte retning af FCK, da klubben meldte ud, at man blev hjemme i Danmark for at afholde træningslejren i år.

Et alternativ, som FCK har overvejet, lyder det, men klubbens egne baner er blandt andet ikke brugbare i januar.

I 2019 meddelte FCK, at man ville droppe træningslejre i Dubai og De Forenede Arabiske Emirater efter fankritik, da landet på flere områder er på kant med menneskerettighederne.

Og netop den kritik er man da også bevidste om i FC København.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Vi er klar over, at ikke alle vil være enige i vores prioritering. Det respekterer vi, og vi vil ikke forsøge at overbevise de uenige, men blot at gøre opmærksom på de overvejelser, der ligger til grund for vores prioritering,« siger William Kvist.

FC København tager efter planen på træningslejr fra 10.–25. januar og spiller to træningskampe dernede.

B.T. har forgæves forsøgt at få en kommentar fra FC København.