Han har været kritiseret hårdt for at mangle noget af det, der normalt gør det sjovt at se fodbold.

Men mål er altid sjove. Og søndag gjorde Pieros Sotiriou en sort dag til en festdag for FC Københavns fans, da han på et minuts tid scorede to mål og sørgede for 2-1-sejren over Hobro til allersidst.

Det fejrede Sotiriou med en jubelscene med de fans, der både har været efter ham, men også skråler hans navn, når målene falder.

»Jeg var meget glad efter det andet mål. Det var en svær kamp for os mod en hård modstander. Vi ville vinde kampen, fordi vi var i en svær situation, efter vi tabte til FC Midtjylland i Herning. Vi skal vinde alle kampe nu, og vi må ikke tabe point,« siger Pieros Sotiriou.

FC Københavns Pieros Sotiriou fejrer sit mål til 2-1 med tilskuerne under Superliga kampen mellem FCK og HIK i Parken i København, søndag den 24. november 2019.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
FC Københavns Pieros Sotiriou fejrer sit mål til 2-1 med tilskuerne under Superliga kampen mellem FCK og HIK i Parken i København, søndag den 24. november 2019.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix) Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

De seneste syv FCK-kampe, hvor Pieros Sotiriou har fået spilletid, har han nu nettet seks gange. Det er sådan en stime, cyprioten har ledt efter. Det har hans manager Ståle Solbakken også, men han har aldrig været utilfreds med sin angriber.

»Jeg har altid været glad for ham. For mig er han sådan en spiller, man drømmer om at have i sin trup. Han gør altid sit bedste. Han var lidt uheldig med, at da han var på sit bedste, havde vi mistet halvdelen af holdet efter Champions League. Han scorede ellers 14-15 mål,« siger Ståle Solbakken.

Pieros Sotirious mål er kommet på færre spilleminutter end andre angribere i FC København får. For lige nu er cyprioten nummer tre i køen til pladsen i front efter Dame N’Doye og Michael Santos.

Det virker dog ikke til at bekymre ham.

FC Københavns Pieros Sotiriou jubler efter dommerens slutfløjt i Superliga kampen mellem FCK og HIK i Parken i København, søndag den 24. november 2019.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
FC Københavns Pieros Sotiriou jubler efter dommerens slutfløjt i Superliga kampen mellem FCK og HIK i Parken i København, søndag den 24. november 2019.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix) Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

»Jeg er ligeglad med, hvem der er foran mig, og hvem der er bag mig. Det betyder kun noget for mig, at jeg er rask, og jeg arbejder hver dag på træningsbanen. Så er det trænerens beslutning, hvem der spiller, og hvem der ikke gør,« siger Sotiriou.

Og hvad så med kritikken? Den har der været en del af til Pieros Sotiriou, for selvom han altid løber mere end de fleste andre angribere, har han også i perioder svært ved at holde fast i bolden og bidrage med andet end presspil for FC København.

Nu scorer han, og kritik ændres til ros. Men det er ikke noget, der fylder meget hos cyprioten.

»Folk må gerne kritisere mig. Jeg accepterer kritikken. Måske er det godt, måske er det dårligt, men jeg lytter ikke til det. Jeg fokuserer bare på, hvad jeg gør. Det er hemmeligheden,« siger Sotiriou og nyder sin optur lige nu.

»Jeg har masser af selvtillid. Mit job er at score mål, og det forsøger jeg i hver kamp. Der er perioder, hvor man som spiller er oppe, og andre hvor man er nede. Du skal arbejde hårdt, og så giver træneren dig det, du fortjener,« siger Pieros Sotiriou.

Selvtillid eller ej så har han i hvert fald opbakning fra sin chef - uanset mål eller ej. Ståle Solbakken holder af Pieros Sotiriou, og derfor var han også glad for at se, at det var ham, der vendte det på en svær aften for FC København mod Hobro.

»Han er sådan en spiller, du altid kan stole 100 procent på. Han skaber god stemning i klubben og er super professionel på alle parametre,« siger Solbakken og slutter af.

»Det er ham, det betyder mest for i hele verden at spille fodbold og score mål. Jeg har under ham alt det, der findes i hele verden.«