Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Udlændinge er igen på rov i dansk fodbold - traditionsklubben Esbjerg fB kommer nu på amerikanske hænder.

Investorkredsen, der også er involveret i fodboldklubber i England, Frankrig, Schweiz og Belgien, skyder samtidig 30 millioner i klubbben. Det oplyser Esbjerg fB i en pressemeddelelse.

Samtidig indskyder Claus Sørensen Gruppen 10 millioner kr. i ny aktiekapital i den tidligere fodboldmagtfaktor, som i øjeblikket befinder sig på andenpladsen i 1. division.

Bestyrelsesformand Palle Guldager Kristensen er glad for at byde den nye investorkreds velkommen:

»Da vi for knap et år siden indgik en aftale med Claus Sørensen Gruppen om eftergivelse af gæld samtidig med, at gruppen tildelte EfB yderligere kapital, var det samtidig aftalen, at vi skulle forsøge at finde en ny hovedaktionær, som kan være med til at videreudvikle EfB,« siger han og fortsætter:

»Vi har fået mange henvendelser fra nær og fjern, hvilket vidner om, at EfB har et godt omdømme, og med den nye amerikanske investorkreds er vi overbeviste om, vi har fundet den helt rette partner til at tage de næste skridt.«

Den amerikanske ejergruppe sidder i forvejen på magten i engelske Barnsley FC, belgiske KV Oostende, fransk AS Nancy og har også investeret i schweiziske FC Thun.

Ejerkredsen består af Chien Lee, Partners Path Capital, Pacific Media Group og Krishen Sud. B.T. har tidligere beskrevet, at pengemændene har været lune på dansk fodbold.

Den hjemvendte bysøn Jakob Ankersen og resten af Esbjerg FB-spillerne får nye ejere.
Den hjemvendte bysøn Jakob Ankersen og resten af Esbjerg FB-spillerne får nye ejere. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Paul Conway, talsmand for investorkredsen, har sat sig ind i historien og forklarer om fremtiden for Esbjerg fB:

»Vi er meget glade for at blive nye, betydningsfulde aktionærer i EfB, som de seneste 97 år har været en vigtig del af byen Esbjerg. EfB var attraktiv for os på grund af den imponerende historie, det stærke akademi samt de passionerede fans og sponsorer.«

»Vi har til hensigt at fortsætte stilen med de dygtige unge spillere, og tilføje endnu mere dansk talent ved hjælp af vores dokumenterede data- og analyseplatform,« siger han i klubbens pressemeddelelse.

Med tilgangen og de nye midler fra Claus Sørensen Gruppen kan Esbjerg altså se frem til 45,5 millioner kroner i ny aktiekapital.

Udlandet har i de seneste år for alvor fået øjnene op for dansk fodbold som investeringsobjekt. I januar blev FC Nordsjælland solgt til den egyptiske milliardær Mohamed Mansour.

Dermed er ni kubber i to bedste danske fodboldrækker ejet af udlændinge: Sønderjyske, FCM, FCN, Vejle, HB Køge, Fremad Amager, Vendsyssel, FC Helsingør og nu altså også Esbjerg.