Et guldhold, der kun bliver stærkere.

Det er det, FC Midtjyllands formand, Rasmus Ankersen, går efter oven på guld nummer tre på seks år.

»Vi skal sørge for ikke at gå i stå i transfervinduet, men lægge et lag på,« siger Rasmus Ankersen og tilføjer, at han ikke mindst bygger sin tro på den sætning, fordi holdet af sig selv bliver bedre og bedre, i og med de mange unge spillere bliver mere erfarne.

»Der er en naturlig udvikling på holdet, så man må antage, at det bliver et bedre hold næste år, fordi de har haft et år mere på bagen, så vi skal ikke ud og købe fem-seks spillere til holdet. Jeg tror, at hvis vi skal noget, skal vi hente en til to stærke spillere til toppen og ellers se, om vi ikke kan fastholde stammen,« lyder det fra Rasmus Ankersen.

Foto: Rasmus Laurvig, Byrd
Vis mere

Han slår fast, at der ikke bliver noget brandudsalg, hvis større klubber skulle slikke sig om munden på grund af de mange succesfulde spillere i ulvedragt.

Samtidig er der det mål, at klubben gerne skal have plus på kontoen, når transfervinduet lukker i.

»Vi går ind i transfervinduet med rimelig ro, og jeg tror på, at vi kan fastholde vores spillere. Der er selvfølgelig også noget, der hedder økonomi, og det skal også kunne løbe rundt. Vi går ikke ud af et transfervindue, uden at vi har lavet profit, og det skal jo komme et sted fra, så jeg vil sige, at vi ikke er tvunget til at sælge og står i en stærk position, men det er klart, hvis der kommer store penge på bordet for vores spillere, så kigger vi selvfølgelig på det,« pointerer Ankersen, som er overrasket over sit danske mandskab.

»Vi havde ikke regnet med, at vi ville gøre det så godt, fordi vi har lavet et generationsskifte i sommer, og vi skiftede også træner undervejs, så der er mange ting, der har talt imod, at det kunne lade sig gøre. De unge drenge er virkelig steppet op og har gjort det langt bedre, end vi selv havde regnet med. For mig er det overraskende,« siger han.

Foto: Rasmus Laurvig, Byrd
Vis mere

Dette års mesterskab gør, at FC Midtjylland nu er på lige fod med FC København, når man ser isoleret på de danske meritter, bedyrer Rasmus Ankersen.

»Factsene siger, at vi har vundet tre mesterskaber de sidste seks år, og jeg tror, vi har klart flest point over de sidste fem år, så vi er på højde med FCK i dansk kontekst. Det siger factsene åbenbart,« siger Ankersen om sammenligningen med FC København, som han var glad for at møde og slå på denne afgørende aften.

»Det er cementeringen af, at vi har været så dominerende i denne sæson. Vi er 17 point foran nu, så når vi sætter det på plads mod dem, er al tvivl ryddet af vejen. At det er os, der har den pokal,« jubler Rasmus Ankersen og fortæller om den nye standard, som hans direktør Claus Steinlein i begyndelsen af sæsonen gjorde klart for alt og alle i et interview med B.T.

»Alt andet end et trofæ er en skuffelse for FC Midtjylland, og det havde været utænkeligt at sige det for seks år siden, det er klart, at det skaber nogle forventninger, og det gør det til alle. Og det er positivt på mange måder, men det er også noget, der forpligter, og der er mange klubber, der investerer i Danmark, så det bliver ikke let at holde positionen, men vi skal angribe nye mål og se, om vi ikke kan komme i et europæisk gruppespil til sommer og se, om vi ikke kan vinde mesterskabet igen næste år,« slutter Rasmus Ankersen.