18-årige Patrick Olsen måtte erkende, at en fremtid i Brøndby var for usikker for hans udvikling.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Benny Winther er godt træt af, at Brøndbys talenter søger ud i Europa, før de er blevet stamspillere på førsteholdet.

Næstformanden er særligt utilfreds med 18-årige Patrick Olsen, der sidst i august underskrev en tre-årig aftale med den italienske storklub Inter i en handel til en værdi af omkring seks millioner kroner.

Talentet og hans far havde truet sportsdirektør Ole Bjur til et salg. De ville hellere skifte til Rosenhøj end at blive i Brøndby, lød det fra næstformanden til BT.

Patrick Olsen kan ikke genkende den kritik.

- Jeg forstår slet ikke, at et medlem af bestyrelsen kan sige sådan om en af klubbens spillere. Jeg har kæmpet for den klub og været fan af den klub, siden jeg begyndte at spille der som 8-årig. Min far har også været lige så glad for den. Jeg forstår ikke, at Benny Winther kan sige, at vi nærmest har truet dem, siger Patrick Olsen.

Ifølge ham var mødet på Ole Bjurs kontor kulminationen efter et år, hvor klubben ikke svarede på konkrete henvendelser fra andre klubber og gav falske løfter om førsteholdet for at holde på ham.

En periode, hvor han blev degraderet til U19-holdet, fordi han ikke ville forlænge sin aftale med den kriseramte klub. Ifølge Patrick Olsen forklarede han blot Ole Bjur, at hvis de ikke svarede på tilbuddene fra blandt andre Inter, så ville klubben risikere, at det var en anden Superligaklub, der overtog ham gratis efter kontraktudløb og høstede pengene på salget næste sommer.

Men det er vigtigt for stortalentet at forklare, at han ikke er en del af et illoyalt kuld teenagere uden klubhjerte. der kun tænker på et quick-fix til penge i en storklub.

Det handler om, at Brøndby ikke længere er den samme trygge bastion på vejen mod udvikling af et tydeligt talent.

- Jeg har altid været Brøndby-dreng og har altid tænkt, at jeg ville vende tilbage, hvis jeg var færdig med en karriere i udlandet. Men man kan også se, at Brøndbys hold ikke fungerer godt længere. Det var ikke let at være ung og komme ind på det hold, siger Patrick Olsen med minderne om de tre nederlag, han nåede at opleve på førsteholdet i maj måned.

- Der var for mange spillere, der ikke ønskede at være i klubben længere. Det begynder at gå galt i kampene, når folk ikke kæmper og præsterer, når de trækker Brøndby-trøjen over hovedet. Det var egentlig både gældende for U19- og Superligaholdet, husker Patrick Olsen.

Ifølge sporten.dks oplysninger er han langt fra den eneste U19-spiller, der i sommer havde udtalte tanker om at forlade en klub med ondt i både økonomi og den sportslige sjæl. Pengene og træningsmiljøet lokker på den anden side - også selvom bejleren blot er en anden Superligaklub.

Patrick Olsen er bare manden, der er videre og tør stå frem.

- Der er mange af de andre, der føler sig fristet af at skifte til både andre danske klubber og til udlandet lige nu. Det har jeg jo også selv prøvet at føle, når der var andre, der tog af sted, siger Patrick Olsen.

Men Inters nye midtbanehåb viser også, at hans tidlige skifte væk fra Brøndby er grundlagt på mere grundige overvejelser end misundelse over Nicolai Boilesens succes i Ajax.

Han savnede den energi og tiltrækning omkring førsteholdet, som fandtes, da han selv så spillere som Daniel Agger og Thomas Kahlenberg blive landsholdsprofiler med Brøndby Stadion som katapult.

- Man vil hellere slå igennem i en storklub i udlandet end i Brøndby nu. For hvis du ikke slår igennem i Brøndby, er næste stop altså i Brønshøj. Det er ikke længere sikkert, at andre Superliga-klubber vil have dig. I udlandet har du bedre muligheder, selv om du ikke slår igennem med det samme, mener Patrick Olsen.

Brøndbys langvarige fravær i topstriden og europæisk fodbold har tyndet godt ud blandt de talentspejdere fra storklubber, der plejede at flokkes om sponsorbuffeten, når der var kamp i Brøndby.

Samtidig er mange populære ungdomstrænere forsvundet fra Brøndby, mens mere uerfarne har overtaget.

Som Brøndby-fan holdt Patrick Olsen sidste år fast i drømmen om at slå igennem foran Brøndbys trofaste fanskare.

Men debuten bragte mere frygt for, at hans talent ville hæmmes i en dyne af sportslige nederlag.

- Der er ikke de rutinerede spillere, som løfter de unge spillere. Det er fint at satse på unge spillere, men jeg synes, der mangler de rigtige rutinerede spillere, som forstår at trække de unge med op, når det går skidt. Det var svært at se, hvem man skulle læne sig op ad som ny på holdet, tilføjer han om Dennis Rommedahl og co.

- Der mangler ledertyper, som Martin Jørgensen er i AGF. Jeg er helt sikker på, at jeg ville have det nemmere, hvis jeg havde vidst, at der var sådan en type at læne sig op ad i Brøndby. Det var uden tvivl med til at gøre det nemmere for mig at vælge Inter.

Patrick Olsen er allerede ved at falde til hos Inters Champions League-vindere af et ungdomshold.

Sammen med sin polske værelseskammerat, Dawid, på ungdomsakademiet skal han til at lære både italiensk og livet som professionel i en storklub, hvor konkurrencen er barsk.

Den mindste af tre Olsen-børn har forladt reden i Tårnby før tid. Der er mange forhindringer på vejen til Serie A-debut. Men for Patrick Olsen var det et sikrere karrierevalg end at blive i Brøndby.