Det er Danmarks rigeste, Anders Holch Povlsen, der bliver ny medejer i FC Midtjylland.

Som B.T. kunne afsløre fredag, vil klubben udvide med en stor aktiekapital på 125 millioner kroner, og det hele er faldet på plads, erfarer B.T.

Ekstra Bladet var først med historien om Anders Holch Povlsens navn som ny investor, og B.T. erfarer, at det intet ændrer på ejerskabet i forhold til Matthew Benham, der fortsat vil have stor indflydelse på især den sportslige del af forretningen med analysefirmaet Smartodds, der er med til at udpege transfermålene.

Ifølge B.T.s oplysninger vil Bestseller-koncernens øverste boss til gengæld bidrage med sin knowhow i forhold til den forretningsmæssige del af klubben.

Anders Holch Povlsens imperium ligger i samme område som FC Midtjylland med hovedsæde i Brande, og han er selv en hyppig gæst ved kampene på MCH Arena.

Anders Holch Povlsen på MCH Arena til kamp mellem FCM og FCK.
Anders Holch Povlsen på MCH Arena til kamp mellem FCM og FCK.
Vis mere

Netop de pladser og det VIP-område, Anders Holch Povlsen ynder at komme på og i, står foran en særdeles stor renovering, lyder det fra B.T.s kilder, som beretter om planer om at udvide faciliteterne til både tilskuere, journalister og sponsorer på den store hovedtribune, der vil rejse sig noget større end de andre tre tribuner.

Samtidig skal der bygges et helt nyt klubhus, som vil indeholde alt fra kontorer til administrationen, nye omklædningsrum, styrkerum og også lejligheder til akademispillere.

Det er de forbedringer, Anders Holch Povlsens økonomiske indsprøjtning blandt andet skal gå til i det, klubben kalder Vision 2025.

De 125 millioner kroner kommer efter en sæson, hvor klubben scorede omkring en kvart milliard kroner på Champions League-kampagnen i sidste sæson, mens søsterklubben Brentford, ligeledes med Matthew Benham som ejer, også er lykkedes at rykke op i Premier League og dermed score over en milliard kroner.

Nu er der så fundet en pengetank, som er mange gange større.

Anders Holch Povlsen blev i slutningen af 2020 opgjort til at være god for ikke mindre end 53,18 milliarder kroner efter et år, hvor han faktisk var ramt af økonomiske udfordringer.

»Det er papirpenge. Vi har været op og ned ad sådanne lister masser af gange,« sagde han til Finans.dk om igen at have overhalet Coloplast-rigmanden Niels Peter Louis-Hansen, der stod noteret for en formue på 53,12 milliarder kroner på daværende tidspunkt.

I december var de to herrer også blandt verdens rigeste med pladser som henholdsvis nummer 254 og 255 på kloden.

Nyheden om Anders Holch Povlsens store investering i den lokale Superliga-klub kommer i samme uge, som klubben har oplevet en anden stor forandring i organisationen omkring førsteholdet, da Brian Priske er blevet solgt til belgiske Royal Antwerp og erstattet med Bo Henriksen.

Klubformanden og direktøren, Rasmus Ankersen og Claus Steinlein, vil derfor fredag afholde et nyt pressemøde og fortælle yderligere om Anders Holch Povlsens indtog i klubben. Det har ikke været muligt for B.T. at få en kommentar.