Topkampen mellem Brøndby og FC Midtjylland havde det hele.

Fem mål - et af dem i overtiden - udvisning og drama, da en rasende Sigurd Rosted efter sit røde kort smadrede en rude på vej ud af banen. Kampen sluttede 3-2 til Midtjylland.

Første målscorer blev Andreas Bruus, da han smækkede bolden ind bag Jesper Hansen i første halvleg. Kort efter pausen var det så Mikael Uhre, der brød igennem i højre side over for en passiv Evander og lagde bolden til rette for en fremadstormende Jesper Lindstrøm, der kunne score til 2-0.

Anders Dreyer fik reduceret efter godt en time, da Kevin Mensah på underlig vis dukkede sig ved et indlæg. Og så fik Midtjylland vendt det hele og point med hjem, da først Pione Sisto scorede på frispark. Herefter mistede Sigurd Rosted hovedet, da han blev vist ud for sit andet gule kort.

I overtiden fuldendte Midtjylland endda det vanvittige comeback, da Erik Sviatchenko scorede på den allersidste chance i kampen efter et hjørnespark.

Herunder får du B.T.s karakterer, banens bedste og værste – samt »Tre ting, vi lærte«:

Fik rejst sig efter sidste uges svage præstation mod Sønderjyske. Den unge midtbanespiller viste, at han kan spille fodbold og samtidig være en gigantisk fighter. Han var med i rigtig meget offensivt og blev også noteret for en assist for den flotte frispilning af Andreas Bruus, der kunne bringe hjemmeholdet foran.

Karakter 8

Brasilianeren har haft en utrolig dårlig sæsonstart og mistede startpladsen mod Atalanta i ugens Champions League-kamp. Nu fik han en ny chance, men greb den på ingen måde. Det var en lad attitude, han havde. Helt vildt passiv, da Uhre kom forbi ham og lagde indlægget til Lindstrøms mål. Han starter ikke mod Liverpool.

Mystik om Simon Hedlund
Enten er Brøndby-træner Niels Frederiksen iskold og kynisk, hvad angår træningsindsatsen fra sine spillere, eller også sker der noget dramatisk med og omkring profilen Simon Hedlund, der i september italesatte, at han var åben for et skifte væk fra Brøndby, fordi han har ambitioner om mere. Han var end ikke i truppen til dagens kamp trods startpladser i de fem tidligere runder. Med to mål og en assist til følge. Helt skidt er de tal ikke. Niels Frederiksen siger, at det skyldes en vurdering ud fra træningen i ugens løb, eller også fyrede han en hvid løgn af.

Uskarpe angribere
Det var egentlig lidt utroligt, at Brøndby kun var foran med et mål, da uret havde tikket 50 minutter. Mikael Uhre var garant for at misse de store chancer i første halvleg, men efter pausen ville Andrija Pavlovic også være med og gøre kunsten efter med et par gigantiske afbrændere. Lige der kunne Niels Frederiksen godt have brugt et angriberalternativ på bænken til de to, men der var ingen...

Sistos aftryk
Den stod 2-0 til Brøndby, da Pione Sisto blev skiftet ind. Men lad mig bare uddybe, hvorfor han bliver nævnt her. Der er enormt meget af FC Midtjyllands presspil, der er lagt an på, hvad Pione Sisto siger og gør. Selv de lange bolde fra Scholz bliver slået i retning af den hjemvendte søn, fordi han bare er den bedste spiller i Superligaen i øjeblikket. Det frisparksdrøn gør det selvfølgelig også. Men han skal lære at være mindre selvisk.