Brøndby tog en hårdt tilkæmpet 2-0-sejr i Vejle søndag aften.

Jesper 'Jobbe' Lindstrøm scorede i første halvlegs overtid. Og med 10 minutter tilbage af opgøret fordoblede Mikael Uhre gæsternes føring.

Vejle havde længe stor ære af opgøret og kunne især i første halvleg have scoret flere gange.

Herunder kan du se B.T.s karakterer samt tre ting vi lærte af kampen.

Vejle (4-2-3-1)

Indy Groothuizen 6
Tobias Mølgaard 7
Mads Greve 7
Alexander Milosevic 6
Malte Amundsen 6
Saeid Ezzatollahi 6
Diego Montiel (ud 57) 5
Allan Sousa 8
Jacob Schoop 6
Wahid Faghir 7
Kevin Yamga 4
Snit: 6,2

Indskiftere
Arbnor Mucolli (ind 57) 6

Brøndby (3-5-2)

Marvin Schwäbe 7
Anthony Jung 7
Andreas Maxsø 7
Sigurd Rosted (Ud 76) 6
Peter Bjur (Ud 84) 6
Josip Radosevic 6
Morten Frendrup 8
Jesper Lindstrøm (Ud 84) 9
Andreas Bruus 7
Mikael Uhre  8
Andrija Pavlovic (Ud 67) 5
Snit: 6,9

Indskiftere
Simon Hedlund (Ind 67) 6
Hjörtur Hermannsson (Ind 76) uden for bedømmelse
Tobias Børkeeiet (Ind 84) uden for bedømmelse
Lasse Vigen Christensen (Ind 84) uden for bedømmelse


Fra at have været en splejset fanfavorit, der spillede godt i én kamp efterfulgt af tre blodfattige præstationer, er Jesper 'Jobbe' Lindstrøm vokset med flere længder i denne sæson. Han er blevet hjernen bag Brøndby-offensiven – han driver bolden frem som en ung Ulrik Le Fevre, har overblik som Thomas Gravesen, og han sparker som Allan Simonsen i hans prime. Det kan godt være, at landsholdsdebuten var billigt til salg i denne omgang, men landstræner Hjulmand skal nok ringe igen.


Den 24-årige franskmand med fortid i portugisiske og italienske klubber skylder stadig en forklaring på, hvorfor Vejle i sommer gav ham papir på to år i Nørreskoven. Han er angiveligt lynhurtig, men Kevin Yamga fik aldrig rigtig givet prøver på det. I det hele taget brugte han sin sjældne startopstillingsplads til at gå og gemme sig ude på sin venstrekant. Jo, der var et fint hug fra kanten af feltet, men det er langtfra nok!

Er ballademageren blevet voksen?

De var lettede i Nørreskoven, da det for halvandet års tid siden lykkedes at sende problembarnet Allan Sousa på græs i Belgien. Den uovertrufne teknik og fart kunne ikke dække over den frustrerende mangel på disciplin på og uden for banen. Men belgierne valgte at sende Sousa retur til Vejle efter en uforløst sæson, og det er de nok glade for i fjordbyen i dag. Sousa har været en berigelse i denne sæson, og indtil videre er han driblet uden om sine sædvanlige dumheder.

Superliga Fodbold Vejle Boldklub mod Brøndby IF. Søndag den 22 november 2020 på Vejle Stadion.
Superliga Fodbold Vejle Boldklub mod Brøndby IF. Søndag den 22 november 2020 på Vejle Stadion. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Masterclass deluxe

Der må have siddet mange Brøndby-fans, der i forbindelse med gæsternes 1-0-scoring sad og tørrede glædestårer af kinderne. For scoringen var et ægte hjemmelavet Brøndby Masterclass-mål. Først var det Andreas Bruus, der fandt Morten Frendrup, hvorefter Frendrup fandt Jesper Lindstrøm, der sparkede bolden i kassen. Et skulderklap til ungdomsafdelingen i Brøndby, der måtte lægge ører til så meget i Zorniger-æraen.

Morten Frendrup (Brøndby - 19) Superliga Fodbold Vejle Boldklub mod Brøndby IF. Søndag den 22 november 2020 på Vejle Stadion.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Morten Frendrup (Brøndby - 19) Superliga Fodbold Vejle Boldklub mod Brøndby IF. Søndag den 22 november 2020 på Vejle Stadion.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix) Foto: Claus Fisker
Vis mere

Hvilken fysik!

Superliga-følgere kender ham for længst: Vejles 17-årige stortalent Wahid Faghir. Men vi skal alligevel ofre et par linjer på teenageren. For søndag skulle han lægge arm med nogle ordentlige forsvarsbrød i Maxsø og Rosted, og ville den udfordring blive for meget for en knægt, der først må køre bil i 2021? Lad os bare konstatere, at Faghir har spist op som barn. For den 17-årige bøllede ofte Brøndby-bøfferne, om så det var i drabelige luftdueller eller i knasende nærkampe på græsset.

Foto: Claus Bech
Vis mere