Det var helt tæt i tabellen mellem Viborg og gæsterne fra OB inden søndagens kamp, og det var også en tæt kamp i Viborg søndag eftermiddag.

Det var en hektisk og underholdende start, hvor dommer Jakob Kehlet lod spillerne gå til stålet, og hvor hjemmeholdet kom foran allerede efter syv minutter ved Justin Lonwijk. Sebastian Grønning udbyggede føringen, men begik frispark på Jeppe Tverskov i situationen, så målet blev annulleret.

OB kom stærkt igen og sad solidt på spillet i perioder – særligt den første halvdel af anden halvleg, hvor kombinationerne blev fundet frem. Et skud fra Bashkim Kadrii blev blokeret og havnede ved Emmanuel Sabbi, der sparkede udligningen ind fladt ved fjerneste stolpe. Viborg var tæt på i overtiden efter hjørnespark, men gæsterne kunne rejse hjem til Fyn med et point i bagagen.

Herunder kan du læse B.T.s dom over kampen:

Det må have været en træt Mads Frøkjær, der blev pillet ud efter en times fodbold, for den unge offensivspiller var igen toneangivende, når OB var på bolden og skulle kreere chancer. Flotte udfordringer og gode afleveringer til dybdeløbende medspillere. Mads Frøkjær bygger på kamp for kamp og udfylder rollen centralt så godt, at Andreas Alm godt kan begynde at ligge en plan for, hvordan der bliver plads til Frøkjær centralt, når Issam Jebali bliver skadefri.

Karakter: 4

Normalt er Troels Kløve OB-holdets mand, men søndag eftermiddag i Viborg var der ikke meget, der fungerede for den vellidte midtbaneslider, der dog kom godt rundt på hele banen. Det startede skidt allerede efter syv minutter, hvor han ikke fulgte med Justin Lonwijk ind i det lille felt, så hollænderen let kunne prikke bolden i mål til 1-0. Kløve, der var valgt i stedet for anfører Jens Jakob Thomasen på midten, fik aldrig gang i pasningsspillet og smed et utal af bolde lige i modstandernes fødder.

Jakob Breum 3 (Ind: 64.)

Viborgs Frans Putros modtog bolden i højresiden skråt bag kanten af OB-feltet og smækkede et højt ballonindlæg ind i panden på Sebastian Grønning, der flot steg til vejrs og stangede bolden i en blød bue op i målhjørnet forbi en chanceløs Hans Christian Bernat. Mens Grønning og holdkammeraterne løb jublende ud til fansene, fløjtede dommer Kehlet. Grønning havde hevet Jeppe Tverskov i jorden i forbindelse med scoringen, så det flotte mål blev annulleret.

Hvad havde han gang i? Det lignede unægteligt en hjerneblødning af de store for Jay-Roy Grot, da hollænderen efter et ellers fornemt skud på mål, fortsatte sit løb og sprang op i nakken på OB-målmand Hans Christian Bernat, der havde kontrol over bolden og var på vej til at løbe væk og skabe plads til et udspark. Dommer Jakob Kehlet kvitterede med et gult kort, men Grot, der blev skiftet ud kort efter, kan prise sig lykkelig for ikke at have reduceret sit hold til ti mand.

Andreas Alms første 100 dage som OB-cheftræner har givet lidt over et point i snit og lidt over et mål per kamp. Der tales og skrives meget om OBs ineffektivitet i offensiven, men defensiven har også sine problemer, hvilket igen var tydeligt mod Viborg. Ikke én gang har OB holdt nullet i Superligaen i denne sæson. Så bliver det bare det sværere at vinde fodboldkampe.